Корабът, който ще бъде най-големият круизен кораб в света, е

...
Корабът, който ще бъде най-големият круизен кораб в света, е
Коментари Харесай

Най-големият круизен кораб в света е почти готов

Корабът, който ще бъде най-големият круизен транспортен съд в света, е приключил строителството си в корабостроителница във Финландия и е излязъл за първи път в открити води за морски тествания преди евентуалната си доставка през октомври тази година.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е дълъг 365 метра (близо 1200 фута) и ще тежи почти 250 800 тона. За съпоставяне, това е все едно да се опиташ да задържиш на повърхността две кули CN Towers.

Когато отплава във водите на Карибско море през януари 2024 година, той ще може да побере към 5610 пасажери и 2350 души екипаж. Съпротивителната мощ на кораба ще бъде най-големият в света аквапарк в морето. Наречен " Категория 6 ", той ще разполага с шест рекордни водни пързалки, само че гостите, които желаят по-спокойно преживяване, ще могат да се провиснал и в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба.

 

Той се строи в корабостроителницата Meyer Turku, един от водещите корабостроителници в Европа, в Турку, Финландия. По време на конференция на място по-рано тази година президентът и основен изпълнителен шеф на Royal Caribbean International Майкъл Бейли съобщи пред медиите, че корабът е на път да се причисли към флота на Royal Caribbean на 26 октомври, преди дебюта си през 2024 година

Сегашният притежател на купата максимален круизен транспортен съд в света е различен транспортен съд от флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който направи първото си корабоплаване едвам предходната година и е с малко по-малка дължина от 1188 фута, като има единствено 18 палуби за проучване.

Royal Caribbean International показва Icon of the Seas като постепенен връх на круизната линия, употребяващ най-новите технологии и надграждащ 50-годишния опит в историята на компанията.

 

Корабът има повече от 40 благоприятни условия за хранене, пиянство и развлечение, като доста от тях са включени в цената на круиза. С 20 палуби и осем зони, които да се прегледат, концепцията е да се посрещнат всички типове туристи - от зони, отдадени на млади фамилии, до пространства единствено за възрастни, като да вземем за пример първия бар с дуелни пиана на Royal Caribbean International.

 

Има 28 разнообразни типа пространства за настаняване, с повече категории за фамилии, повече разпределения с аспект към океана и повече пространство за групови туристи. Круизната линия споделя, че това е най-дългият период, който в миналото е посвещавала на " проектирането на съвършената домашна база ".

 

Icon of the Seas е и първият транспортен съд на Royal Caribbean International, задвижван с полутечен природен газ (LNG) и технология за горивни кафези, като част от прехода на компанията към бъдеще с чиста сила.

 

2 600 служащи дневно

 

Около 2600 служащи са се трудили на Icon of the Seas всеки ден. За морските тествания стотици експерти бяха на борда, с цел да оценят работата в продължение на четири дни.

 

От Royal Caribbean оповестяват, че втората серия морски тествания е планувана за по-късно през 2023 година

 

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР