Кораб с над 1000 тона помощи за Украйна, най-голямата френска

...
Кораб с над 1000 тона помощи за Украйна, най-голямата френска
Коментари Харесай

Кораб с над 1000 тона помощи за Украйна отплава от Марсилия

Кораб с над 1000 тона помощи за Украйна, най-голямата френска филантропична пратка от началото на съветското настъпление, отплава късно следобяд през днешния ден от пристанището на Марсилия, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7238
" Този транспортен съд е съответно изражение на нашата взаимност. Би било немислимо да останем безучастни към ориста на украинския народ ", който не е избирал да води тази война, само че се съпротивлява самоуверено, съобщи френската външна министърка Катрин Колона, която пристигна на пристанището по този случай.

Корабът транспортира съоръжение за гражданската защита на Украйна, в това число петнадесет противопожарни и избавителни машини, осем плавателни съда, съоръжение за избавяне и почистване, сглобяеми мостове, съоръжение за почистване на мини, 25 тона здравна техника и 60 000 хранителни дажби, заяви френското външно министерство, което координира интервенцията. Стойността на пратката е 10 милиона евро.

" Докато Владимир Путин още веднъж се готви да избяга от казуса, ние действаме отговорно, без да пестим поддръжката си за Украйна ", акцентира Колона. Тя към този момент загатна през вчерашния ден за вероятно нарастване на тази поддръжка, както във връзка с доставката на отбранителна техника и битката с безнаказаността, по този начин и във финансово и филантропично отношение, по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленски и външния министър Дмитро Кулеба в Киев.

Много страни осъдиха референдумите за анексиране, които Русия провежда в следени от нея украински райони. Париж ги дефинира като " маскарад ", напомня Агенция Франс Прес.

Очаква се корабът да доближи на 4 октомври румънското пристанище Констанца на Черно море. След това товарът ще бъде превозен до филантропичния център Сучава, близо до границата с Украйна, откъдето ще бъде превозен по земя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР