Кораб, превозващ отчаяно необходима хуманитарна помощ, се очаква да отплава

...
Кораб, превозващ отчаяно необходима хуманитарна помощ, се очаква да отплава
Коментари Харесай

Кораб с помощ за Газа се очаква да отплава от Кипър

Кораб, пренасящ обезверено нужна филантропична помощ, се чака да отплава този уикенд на път за Газа. Испанският транспортен съд Open Arms би трябвало да тръгне от Кипър - най-близката страна от Европейски Съюз до Газа - и се надява да употребява новооткрит корабен маршрут, оповестява BBC. Тъй като няма функциониращо пристанище и плитки води, към момента не е ясно къде ще дебаркира корабът, когато стигне до Газа.

Корабът, който се чака да стигне до Газа през идващите няколко дни, принадлежи на испанската благотворителна организация със същото име Open Arms. Той ще тегли шлеп, претрупан с 200 тона храна, предоставена от американската благотворителна организация World Central Kitchen, сподели създателят на Open Arms Оскар Кампс пред Асошиейтед прес.

Очаква се корабът да напусне кипърското пристанище Ларнака този уикенд и ще му отнеме към два до три дни, с цел да стигне до неразкрито място край крайбрежията на Газа, сподели господин Кампс пред осведомителната организация. Той добави, че последната миля от пътуването - което е общо към 216 морски благи - ще бъде " най-сложната интервенция ", само че добави, че не е " въобще угрижен за сигурността ".

На местоназначението екип от World Central Kitchen построява пристан, с цел да одобри помощта, сподели той. Групата има 60 кухни в цяла Газа, където ще може да популяризира храната.

„ Това, което в началото изглеждаше като непреодолимо предизвикателство, в този момент е на прага на реализация “, гласи обява в X акаунта на Open Arms.

„ Нашият влекач е подготвен да се качи незабавно, претрупан с тонове храна, вода и жизненоважни хранителни запаси за палестинските цивилни. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР