Кораб, пътуващ през протока Баб ел-Мандеб в Червено море, беше

...
Кораб, пътуващ през протока Баб ел-Мандеб в Червено море, беше
Коментари Харесай

След 18 дни затишие: Хусите атакуваха търговски кораб в Червено м...

Кораб, пътуващ през протока Баб ел-Мандеб в Червено море, беше нападнат в понеделник при нахлуване, евентуално осъществено от йеменските бунтовници хуси. Според информация от английския боен център за морски търговски интервенции, капитанът на кораба е съобщил за две детонации наоколо до плавателния съд, само че към този момент няма данни за потърпевши членове на екипажа.

 

След случая са паднали още два снаряда в покрайнината. Частната охранителна компания Ambrey също удостовери, че офанзивата е включвала две детонации в непосредствена непосредственост до кораба, който е имал частни охранители на борда.

 

Хусите към момента не са поели отговорност за офанзивата, което е нормална процедура след сходни произшествия. Атаката бележи края на 18-дневно мъртвило в нападенията на хусите, които са атакували над 90 търговски кораба от началото на войната в Газа.

 

Бунтовниците настояват, че техните дейности са ориентирани против кораби, свързани с Израел, Съединени американски щати и Англия, в опит да принудят прекратяването на военните дейности в Газа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР