Кораб на италианска хуманитарна организация с 41 спасени мигранти акостира

...
Кораб на италианска хуманитарна организация с 41 спасени мигранти акостира
Коментари Харесай

Германски кораб с бежанци се насочва към бреговете на Италия

Кораб на италианска филантропична организация с 41 избавени мигранти дебаркира на Лампедуза. Към италианския остров се е насочил и корабът Алан Курди с 65 бежанци на борда. Той е благосъстоятелност на немската организация за човешки права " Сий ай ". Същевременно капитан Ракете, която дебаркира към този момент различен транспортен съд с 40 бежанци на Лампедуза, се готви да съди италианския вътрешен министър за клюка.

Само четири дни след освобождението на капитан Карола Ракете от домакински арест, породи нова борба сред Рим и Берлин. Екипажът на кораба " Алан Курди " беше решил също да пусне котва в Лампедуза.

Германският вътрешен министър даже увери Европейската комисия, че страната е подготвена да одобри част от избавените на борда бежанци. Тази заран обаче, след интервенция на италианските митнически чиновници, които са срещнали екипажа с предписание на вътрешния министър Матео Салвини, немският екипаж, заяви че ще се съобрази с него.
Матео Салвини, вътрешен министър на Италия: Това е немски транспортен съд. Да отиде в Германия.
Същевременно в писмо Салвини прикани немския си сътрудник Зеехофер да поеме отговорност за кораба и екипажа. От Външното министерство в Берлин твърдят, че задачата е да се откри бързо решение. Преди това би трябвало да е належащо несъмнено пристанище и разискване на разпределението на избавените в страните от Европейски Съюз.

Същевременно капитан Ракете, която наруши италианските закони и дебаркира транспортен съд с бежанци, декларира че ще заведе дело против Матео Салвини за клюка и засегнатост. В първото си телевизионно изявление за немската ARD тя удостоверява готовността си да дава отговор пред италианското правораздаване.
Карола Ракете, капитан на транспортен съд: Мисля че всичко в нашата задача беше вярно. В последна сметка значимото е, че спасихме 53 души и ги отведохме на несъмнено пристанище.
Днес в 60 немски града се организират демонстрации в поддръжка на капитан Ракете и задачите за избавяне на бежанция в морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР