Кораб, който ще служи като един от плаващите терминали на

...
Кораб, който ще служи като един от плаващите терминали на
Коментари Харесай

В Германия пристигна нов плаващ терминал за втечнен природен газ

Кораб, който ще служи като един от плаващите терминали на Германия за импорт на полутечен природен газ, дойде в пристанище Вилхелмсхафен.

Дългият 300 метра съд " Хьог Есперанца " дебаркира в пристанището, където ще стартира работа на 22 декември.

Германското държавно управление е наело пет такива плаващи единици за предпазване и регазификация на цена от съвсем 10 милиарда евро, като се надява да възвърне част от тези средства от енергийните компании посредством таксите за употреба на корабите.

Друг транспортен съд, който ще се употребява като плаващ терминал, дойде в края на ноември край пристанището Мукран на Балтийско море.
Този терминал за полутечен природен газ би трябвало да доставя 6% от газа, който се използва в Германия всяка година. Затова корабът ще има две функционалности – предпазване и регазификация – т.е. превръщането на суровината в газообразна субстанция.
Холгер Креец – Управление " Активи " в " Юнипер "

В отговор на съветската инвазия в Украйна, Германия се пробва да обезпечи различни източници на газ, с цел да размени съветските доставки, на които разчиташе от години.

Плаващите терминали са част от напъните за попречване на енергийна рецесия, която включва още краткотрайно реактивиране на остарели електроцентрали, работещи с нефт и въглища, и удължение на живота на последните три атомни електроцентрали, чието изключване трябваше да стартира в края на тази година.

Пристигането на кораба във Вилхелмсхафен съответства с предизвестия на публични лица, че Германия не понижава потреблението на газ задоволително, с цел да подсигурява енергийна сигурност през зимата. Поради ниските температури в цялата страна в миналата седмица, потреблението на газ е намаляло единствено с 5.2% в съпоставяне със същата седмица през последните години, доста по-малко от оповестената цел за редукция с 20%.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР