Копривата е една от най-здравословните растения, които съществуват и са

...
Копривата е една от най-здравословните растения, които съществуват и са
Коментари Харесай

Запазете рецептата – поради натиск от фармацевтиката я изтриват! Лековит сироп от коприва

Копривата е една от най-здравословните растения, които съществуват и са разполагаем на хората. Той се употребява за лекуване на огромен брой болести, изключително бъбречни болести и анемия.

Копривата е извънредно богата на потребни субстанции: белтъчини, въглехидрати, мазнини, калций, фосфор, желязо, витамини С, А, В2 и К, каротин, пантотенова киселина и доста др. Копривата е най-хубавото растение за разчистване и възстановяване на кръвната ви картина. Той има позитивен резултат върху панкреаса и може да помогне за намаление на кръвната захар, само че също по този начин може да лекува възпаления на пикочните пътища и да подтиква придвижванията на червата. Ето за какво копривата се предлага, когато желаете да изчистите организма си.

Копривата се употребява постоянно като средство за: филтриране на кръвта, анемия, ревматизъм, тресчица, прекалено уриниране, туберкулоза, бронхит, болести на ставите, бъбречни камъни, зарастване на рани. Ако имате ниски равнища на желязо в тялото си и се чувствате изтощени и уплашени, копривата е тъкмо от това, от което се нуждаете! Копривата съдържа доста желязо и сполучливо е била употребена при случаи на анемия. След известно време на потребление на коприва, ще започнете още веднъж да се чувствате енергични и в положително здраве.

Ако желаете сами да я съберете и да подготвите тази рецепта, ви съветваме да го извършите някъде на ливадите, в природата, надалеч от града и цялата нездравословна индустрия.

Ето каква е рецепта, която е доста просто и елементарно да се направи.

Необходими съставки:

– 40 връхчета от коприва (за предпочитане от млади растения)

– 1 кг захар

– 3 литра вода

5 лимона

Подготовка:

Когато събирате коприва, би трябвало да сте деликатни и да вземете единствено горната част на коприва и трите листа под нея. Уверете се, че не събирате цялото растение.

След като наберете мечтаното количество коприва, измийте я няколко пъти. Измийте лимоните, нарежете го на филийки и ги прибавете в съд, запълнен със 3 литра студена вода. Добавете по-късно копривата.

Покрийте контейнера и го оставете на стайна температура за минимум 24 часа. След 24 часа разбъркайте и прибавете захарта. Разбъркайте задоволително дълго, до момента в който захарта се разтвори изцяло. Сместа е подготвена, поставете я в буркани, затворете я добре и я съхранявайте в хладилника.

Пийте я вместо вода и имайте поради, че времето за консумация не е лимитирано. Можете да пиете, до момента в който е сезонът на копривата и може да се изсуши за зимна приложимост.

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР