Копнеете за нещо бързо, лесно и с вкус на ябълки?

...
Копнеете за нещо бързо, лесно и с вкус на ябълки?
Коментари Харесай

Настъргвам ябълките в тавата и заливам с тестото – не само, че е супер бърз, но е и супер вкусен!

Копнеете за нещо бързо, елементарно и с усет на ябълки? Воала! Ние имаме съвършената рецепта за десерт, който се подготвя незабавно, а също така е автентичен и доста апетитен. Всичко, което би трябвало да извършите, е да настържете няколко ябълки в тавата, да залеете с кексова примес и по-късно следва забавната част. Каква? Вижте в рецептата за това извънредно, елементарно и вкусно ябълково руло:

Лесно и вкусно ябълково руло

Продукти:

Пълнеж:

6 огромни ябълки 5-6 супени лъжици захар 1 пакетче ванилова захар 50 г орехи 1 чаена лъжичка канела

За блата:

3 яйца 70-100 гр. захар (в взаимозависимост от вкуса) 150 гр. брашно 1 пакетче бакпулвер 1 пакетче ванилова захар 80 мл прясно мляко

Приготвяне:

Първо обелете и настържете ябълките, след което ги задушете в касерола дружно със захарта и ваниловата захар за малко, с цел да се карамелизират.

 ябълки на котлона

Докато ябълките се задушават, разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар до побеляване, по-късно прибавете млякото, брашното и бакпулвера и още веднъж разбийте за малко.

Когато ябълките се задушат и покафенеят, прибавете орехите и канелата, след което ги оставете да изстинат за няколко минути. Прехвърлете ябълките в застлана с хартия за печене тава и ги разпределете отмерено.

 ябълки в тава

Формата, която използвах е 43×33 см. Разбитото бисквитено тесто се изсипва върху ябълките и се поставя в авансово загрята фурна и се пече на 180 С. На мен ми бяха задоволителни 12 минути, само че най-добре изчакайте да се запече хубаво.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР