Координиран паневропейски конвой от протестиращи срещу ваксините се очаква да

...
Координиран паневропейски конвой от протестиращи срещу ваксините се очаква да
Коментари Харесай

Европейски конвой на свободата иска да блокира Брюксел срещу Covid ваксините

Координиран паневропейски ескорт от протестиращи против имунизациите се чака да влезе в Брюксел на 14 февруари.

Брюкселската полиция се приготвя, в случай че демонстрацията стане насилствена, само че признават, че ненапълно са в незнание по отношение на проектите на протестиращите.

Говорител на министъра на вътрешните работи на Белгия Анелис Верлинден сподели, че локалните правоприлагащи органи наблюдават от близко " апелите за демонстрации ". Но тя сподели, че макар наблюдението не е ясно какви са точните проекти на европейския " ескорт на свободата ", както и да се реши точният размер на придвижването.

Протестиращите имат ясна цел: да попречат на Брюксел колкото е допустимо повече в символ на митинг против ограниченията против COVID-19, подхванати от националните държавни управления и Европейския съюз.

Не е ясно какъв брой стачкуващи от целия блок от 27 страни ще стигнат до белгийската столица, само че десетки хиляди хора прекараха седмици в обмисляне на митинга на 14 февруари. Мнозина са употребявали услуги за криптирани известия като Telegram, с цел да възнамеряват направления, да споделят логистична поддръжка и да наберат средства за това, което някои се надяват, че ще бъде седмичен подтик против " бюрократичния капитал на Европейски Съюз ".

Групата към момента не е подала публично искане за позволение до полицията в Брюксел и кмета Филип Клоуз, съгласно представител. " Като цяло постоянно се опитваме да имаме контакт, с цел да можем да решим нещо. В момента няма поръчки, само че постоянно сме нащрек ", добави тя.

Брюкселската полиция, която ще е на първа линия на всеки митинг, " следи обстановката в обществените медии ", сподели представител, който отхвърли да разяснява мащаба на силите, които ще да бъдат ситуирани този ден.

Федералната полиция, която следи всички локални полицейски сили, съобщи, че макар че е имала подготвителни срещи, е " прекомерно рано да се каже " какво да чакаме денем, защото те към момента няма " ясна картина за броя на камионите ".

Тези групи - които произлизат от всичките 27 страни членки и имат близки връзки с сходни придвижвания против COVID-19 в Северна Америка, Австралия и отвън нея - канализират гнева на гласовито малцинство европейци, които считат, че е нелегално да се постановат имунизации против ковид или ограничение придвижването на хората, с цел да се отбрани публичното здраве.

Белгийската полиция координира дейностите си с управляващите в прилежащите страни по отношение на конвоя, добави представителят на вътрешното министерство.

В предходни демонстрации против COVID-19 крайнодесни групи, по-специално от Германия и Франция, се пробваха да се възползват от мобилизациите за разпространяване на по-пропити с ненавист послания към имигранти, евреи и други малцинствени групи, демонстрира обзор на голям брой обществени медии последните две години.

Повечето от напъните са ръководени от локални организации и даже от обособени лица в избрани страни от Европейски Съюз, които са събрали други, с цел да се причислят към тях в районния марш към Брюксел.

Киаран О'Конър, анализатор от Института за стратегически разговор, мозъчен концерн, който наблюдава онлайн екстремизма и следи мобилизацията, сподели, че европейските протестиращи са се въодушевили от продължаващите митинги в Канада против мандатите за ваксини и маски.

" Опасността е, че копират случилото се в Канада в столицата на Европейски Съюз ", сподели той. " Движението е подхранвано от интрига и очевидна дезинформация. Това е риск, който всеки би трябвало да държи под око. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР