Координаторът по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на

...
Координаторът по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на
Коментари Харесай

САЩ заявиха, че остават само няколко седмици за военна помощ на Украйна

Координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че страната изчерпва средствата за помощ на Украйна.

Както сподели той по CNN, „ към момента имаме малко средства “. Според политика те ще бъдат задоволителни, с цел да оказват помощ на Киев още няколко седмици. Въпреки това, в бъдеще, без спомагателни бюджетни заеми, помощта може да пресъхне през есента и зимата.

Кърби помоли законодателите да побързат да се съгласят с издаването на 24 милиарда $. В противоположен случай може да се пропусне моментът, в който към момента са вероятни военни дейности.

По-рано Конгресът на Съединени американски щати се усъмни, че размерът на средствата, отпуснати на Украйна, е допустим за бюджета на страната. Те припомниха, че от началото на спора Белият дом към този момент е похарчил към 79,9 милиарда $ за тези цели.

Според други източници сумата е 111 милиарда Оказва се, че не се знае какъв брой тъкмо пари са изхарчени за спора, прецизираха от Конгреса.

На собствен ред изданието  " Украинска истина " оповестява, че продължаването на финансовата поддръжка от Съединени американски щати е допустимо единствено при положение на промени в Украйна в границите на година и половина. Медията се базира на писмо до Платформата за съгласуваност на донорите от заместник-съветника по националната сигурност на Белия дом по интернационалните стопански въпроси Майк Пайл.

Той съдържа лист с промени, които Киев би трябвало да извърши, само че това е работен документ. Той дефинира интервала за осъществяване на разнообразни промени до три месеца, до шест месеца, година и 18 месеца.

По-конкретно, те би трябвало да обиден работата на Надзорните препоръки на държавните предприятия, САП, НАБ, Агенцията за попречване на корупцията, Висшия съвет на правораздаването и съдилищата.

Като предпочитани са посочени промените в Министерството на защитата, които би трябвало да приключат до една година. След година и половина би трябвало да бъдат трансформирани други военни ведомства, Службата за сигурност на Украйна, Държавната гранична работа, Националната полиция и други, в това число Генералната прокуратура и митническата работа.

Всички те, както се показва в документа, са нужни за съдействието на Съединени американски щати и влизането на Киев в Европейски Съюз.

На собствен ред някогашният главнокомандващ на американската войска Бен Ходжис заяви, че без помощта на Съединени американски щати Украйна към този момент би претърпяла проваляне в Северния боен окръг и загубите й щяха да бъдат по-големи.

„ Украйна евентуално към този момент щеше да е завладяна и победена. Определено биха изгубил повече “, сподели той пред CBS. В същото време той укори администрацията на Байдън, която не е в положение да изясни на американците къде се изпращат налозите им в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР