Конвергираните Wi-Fi/5G частни мрежи ще станат популярни в 3 сектора:

...
Коментари Харесай

Назрява същинска революция в корпоративните Wi-Fi/5G мрежи


Конвергираните Wi-Fi/5G частни мрежи ще станат известни в 3 бранша: промишлено произвеждане, складово стопанство и опазване на здравето (снимка: CC0 Public Domain)

Доставките на Wi-Fi 6E точки за достъп за корпоративни консуматори ще набъбнат от 1,5 милиона през 2022 година до 5,2 милиона през 2024 г, предвижда анализаторската компания ABI Research. На ход е същинска гражданска война, в която се следят преплитане и обединение на корпоративните Wi-Fi мрежи, IT/OT и 5G/Wi-Fi частни мрежи. Технологичните основи на Wi-Fi скоро ще бъдат надградени с Wi-Fi 7, планува още ABI.

„ Навлизането на Wi-Fi 7 точките за достъп ще се форсира след стандартизацията през 2024 година и единствено две години по-късно множеството доставки на 6GHz точки за достъп ще поддържат Wi-Fi 7 “, сподели Андрю Спайви, промишлен анализатор в ABI Research. „ Друга област, която би трябвало да следим, е конвергенцията на IT/OT. Въпреки че сред двете области остава огромна бездна, тактиките за гонене на конвергенция стартират да се материализират, което ще подтиква по-нататъшните Wi-Fi нововъведения “.
още по темата
Докладът също по този начин акцентира темповете на конвергенцията на Wi-Fi и частните 5G мрежи. „ Сега прекосяваме към свят, в който е освен механически допустимо Wi-Fi и клетъчната мрежа да съществуват взаимно в една и съща частна мрежа, само че и това да се трансформира в жизненоважно решение за доста приложения “, сподели Спайви. „ Водещите мрежови решения на бъдещето ще са тези, които могат да употребяват и двете технологии по оперативно съчетаем метод “.

Според анализаторите от ABI, частните мрежи, които включват Wi-Fi и 5G, могат да се възползват от най-хубавото от двете технологии – ултраниска инертност, уголемен обсег, сигурност и „ безупречна “ надеждност, понижени разноски за внедряване и редуцирана трудност, противоположна съгласуемост сред поколенията и по-добро познаване на технологията.

И въпреки всичко анализаторът предизвести, че конвергентните частни мрежи няма да бъдат възприети на всички места. Той предвижда, че обичайните предприятия ще продължат да разчитат на позната и надеждна Wi-Fi технология, както и вертикалите, които работят в най-вече закрити среди с малко сериозни приложения, изключително образованието, хотелиерството и търговията на дребно. В другата прекаленост ще са промишленостите, обхващащи големи външни среди – да вземем за пример селското стопанство. Те ще бъдат по-ориентирани към клетъчните услуги.

Трите индустриални вертикали, разпознати от ABI като имащи максимален капацитет за нахлуване на конвергираните Wi-Fi/5G частни мрежи, са промишленото произвеждане, складовото стопанство и опазването на здравето. „ Сладкото място за конвергентните мрежи ще бъдат тези промишлености, които мощно разчитат на сериозни приложения, изискващи огромни дистанции и ултраниски равнища на инертност “, обобщава Спайви.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР