Концесионният договор за добив на въглища от находище „Чукурово” ще

...
Концесионният договор за добив на въглища от находище „Чукурово” ще
Коментари Харесай

Прекратяват се концесионните договори за три находища

Концесионният контракт за рандеман на въглища от находище „ Чукурово” ще бъде преустановен, реши Министерският съвет на днешното си съвещание. Находище „ Чукурово” се намира на територията на община Елин Пелин, Софийска област. През месец юни 2002 година за него е подписан концесионен контракт с „ Мина Чукурово “ АД, с. Габра, оповестиха от държавното управление.

От началото на 2015 година от находището не се добиват въглища. Възможността за преустановяване заради прекратяване на добива за период, по-дълъг от 6 месеца, е планувана в самия концесионен контракт. Дължимите от концесионера заплащания към страната ще бъдат търсени по правосъден ред.

Шестият спомагателен протокол към Споразумението за ММСЮИЕ е препоръчан за ратификация

Поради несъблюдение на съществени договорни отговорности от концесионера страната приключва концесионния контракт за рандеман на пясък и трошляк, годни за изработка на елементарни бетони и строителни разтвори от находище „ Близнаков андък “ - сектори „ Потока “ (1-ви силует и 2-ри контур) и „ Златолист “. Концесионерът не е заплатил концесионно заплащане и дължими неустойки за несъблюдение на договорни отговорности. Не са предоставени и банкови гаранции, обезпечаващи осъществяването на съществени отговорности по контракта. Находище „ Близнаков андък " се намира на територията на община Сандански, област Благоевград. През месец юли 2012 година за него е подписан концесионен контракт с „ Хидрострой-юг-97” АД, гр. Сандански.

По взаимно единодушие на страните се приключва концесионният контракт за рандеман на строителни материали - пясък, от находище „ Здравец “. Находището се намира на територията на община Аврен, област Варна. През месец май 2008 година за него е подписан концесионен контракт с „ Фининвестмънт “ ЕООД, гр. Варна. Концесионерът стимулира настояването си за преустановяване на контракта с отрицателното мнение в обществото към капиталовото предложение за рандеман на подземни благосъстояния от находището.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР