Концесионерът в Банско създава умишлено дълги опашки пред лифта, за

...
Концесионерът в Банско създава умишлено дълги опашки пред лифта, за
Коментари Харесай

Според Зелените нарочно има опашки за лифта в Банско

Концесионерът в Банско основава съзнателно дълги опашки пред лифта, с цел да изнудва държавното управление.
Тази теза застъпи Борислав Сандов от „ Зелените”.
Според него сега „ концесионерът си обгрижва опашките в опит да бъдат изнудени министрите” – лифтът публично транспортира по сред 2600 и 3700 души на ден при потенциал от 2000 на час и декларирана от производителя опция за увеличение на потенциала.
Каква е задачата на разширението на ски зоната? Според еко деятеля тя е да бъдат разпродадени множеството празни жилища в Банско, а също така и да бъде изсечен скъп дървен материал – голямо количество 500-годишни мури.
Сандов счита, че „ Обединени патриоти” са „ в истерия”: „ Тук става въпрос за една друга концесия, коства ми се, че „ Обединени патриоти” са били взети на концесия преди изборите и договорката е била преди края на годината. Патриотите би трябвало да се грижат за България, а не за кипърски незает (имат се поради изказвания за характерната конструкция на свързани със зимния туризъм компании у нас – б.р.)”.
Спорът за втория кабинков въжен превоз на Банско е единствено част от доста по-голям сюжет, обвързван с опазването и оползотворяването на природата у нас. Това е може би единственото, за което са на едно мнение Сандов и Юлиян Ангелов от „ Обединени патриоти”.
Сандов отговори на по-старите обвинявания на вицепремиера Красимир Каракачанов за това, че еко деятелите не са дейни във връзка с противозаконния дърводобив у нас, съобщи бтв.
По думите на еко деятеля той и съидейниците му са взели участие в стотици митинги против изсичането на горите, до момента в който приносът на ръководещите Патриоти по тематиката е противоречив: „ Защо господин Каракачанов не избавя дърветата, нали те са ръководещи, нали те назначават горските инспектори. Бюджетът за горите е с 8% по-малко. Какво вършат служителите на реда и другите органи на реда, нали са в неговия сектор?”.
Той атакува „ Обединени патриоти” и поради неналичието им на интензивност в друга посока – смяната в концесията за Банско, за която толкоз се приказва, в действителност не съдържа текст за втори кабинков въжен превоз. „ Защо нито един техен общински консултант, нито един кмет, нито един министър не го предложи?”, запита Сандов и уточни, че се желае 10-кратно уголемение на ски зоната, което, в случай че е единствено за въжен превоз, ще стигне за линия до Алпите.
По мотив сравненията с алпийските страни, той даде точни данни за разликата в мащаба – 200 000 квадратни километра повърхност против 2500 на Пирин, междинна надморска височина от 2500 метра против 1033, има към 100 върха, по-високи от първенеца на Пирин. Той сподели и карта на Андора (средна височина 1996 метра против 470 у нас със 7 месеца сняг в годината), където няма нито една писта в народен парк.
„ Във Вътрешна македонска революционна организация има доста повече хора, които милеят за природата”, съобщи на собствен ред Юлиян Ангелов. Според него Сандов е от „ тези експерти, които схващат от всичко”, а такива са най-опасни.
Депутатът разгласи, че Оперативна програма ще се опълчват на всевъзможни внушения, че дейностите им целят да навредят на природата. Ангелов беше безапелационен, че задачата е всичко във връзка с зимния курорт да се случи по разпоредбите: „ Ние не сме за това някой да намаже филията около тая работа”.
„ Не знам, кой ни е взел на концесия, само че избрана част от „ зелените” организации са взети на концесия от непознати фондации ”, разяснява още той.
Народният представител попита за какво еко деятелите не са сезирали прокуратурата, в случай, че имат данни за нередности.
Той напомни, че националистите са имали позиция в поддръжка на втория въжен превоз от преди изборите и също така не пожела да одобри изнесените от Сандов данни за натоварването на сегашната кабинка: „ Няма човек, който да не е виждал този въжен превоз и по какъв начин са цялостни кабинките”.
Защо обаче министър председателят Борисов отсрочи решението за Банско? „ Притеснени са от това да не се позволен неточности и поради дребна неточност да бъде прецакан вторият въжен превоз в Банско. В такива огромни планове може да се позволен грешки”, съобщи той.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Общество  Национална агенция за приходите предизвести за рисков вирус, популяризиран от нейно име Национална агенция за приходите предизвести за рисков вирус, популяризиран от нейно име  2017-та е била изключително неприятна за българите над 60 години 2017-та е била изключително неприятна за българите над 60 години  Летище София - първо измежду европейските столични летища Летище София - първо измежду европейските столични летища  Синдикатите на Министерство на вътрешните работи не престават с протестните дейности Синдикатите на Министерство на вътрешните работи не престават с протестните дейности  Прокуратурата ще проверява скока на водата Прокуратурата ще проверява скока на водата Интервю Още Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското общество е измъчено и яростно (ВИДЕО)
Има чувство за насъбран яд в нашето измъчено общество. Изм...
Кметът на Божурище: Общината е в прелестно финансово положение Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и р Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Коли минават механически обзор без плат...
Коли минават механически обзор " по втория метод ". Aвтомобили без заплатен налог, без документи и даже с механически неизправности безпр...
Почина изтъкнат съветски отстъпник Над 6 милиарда лв. доходи в туризма през 20... Съединени американски щати блокираха резолюция на Организация на обединените нации за Йерусали... Дерайлирането на трен в Съединени американски щати е взело най-ма... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Новините: Най-важното за деня, 18 декемв...
Редакционният екип на Actualno.com Ви показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важното от днешния 18 декември. БИЗНЕС...
Прогноза за времето - 19 декември (вторник... Ревизия на Прехода - да напуснем Европейски Съюз и НАТО... Цвети Янева се появи след раждането (СНИМ... Анна Курникова зарадва Енрике Иглесиас с б... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Нинова: Продължаваме битката за моратори...
„ Приоритетите на Българска социалистическа партия през 2018 година ще бъдат опазването на здравето и образованието и науката “. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия...
Председателят на КОНПИ: Прокопиев може да... Започва продажбата на първия личен ко... И Леонардо ди Каприо прикани за запазване н... Румен Гечев: Българска социалистическа партия е разграничена от присъединяване...  www.expert.bg  Очаква се напредък на пазара на тв приемници Очаква се напредък на пазара на тв приемници  Над 855 млн. евро са директните задгранични вложения в България към октомври Над 855 млн. евро са директните чуждестранн...  ГЕРБ се отхвърли от мораториума за новите медикаменти ГЕРБ се отхвърли от мораториума за новите...  Британци основават най-луксозния всъдеход в света Британци основават най-луксозния всъдеход...  www.iwoman.bg  iWoman избра: Най-любимите ни коледни песни iWoman избра: Най-любимите ни коледни пе...  Майкъл Дъглас стана дядо Майкъл Дъглас стана дядо  Вижте Цвети Янева след раждането (снимки) Вижте Цвети Янева след раждането (снимки...  4-те зодии, които ще имат любовни проблеми през 2018 4-те зодии, които ще имат любовни пробле...  http://www.sportlive.bg  Барселона си сътвори съществени проблеми поради Гризман Барселона си сътвори съществени проблеми з...  Спортният шеф на ПСЖ атакува словесно Флорентино Перес Спортният шеф на ПСЖ атакува словес...  Проблеми в Реал: Роналдо и Бензема упражняват на омекотен режим Проблеми в Реал: Роналдо и Бензема трени...  Какво се промени в Реал Мадрид и Барселона от последната им среща Какво се промени в Реал Мадрид и Барсело... Интервю Още Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското общество е измъчено и яростно (ВИДЕО)
Има чувство за насъбран яд в нашето измъчено общество. Изм...
Кметът на Божурище: Общината е в прелестно финансово положение Д-р Дариткова: Нарушен е салдото сред растеж на медикаментите и р Защо е хубаво, че не знаят доста за България? Кметът на Челопеч: Всяка година приключваме с остатък в бюджета Нови Най-четени Най-коментирани Според " Зелените " преднамерено има опашки за лифта в Банско... 16 0 Дневен хороскоп за 20 декември... 28 0 БЛС: Преговорите за Националния рамков контракт са пред неуспех... 13 0 Саудитска Арабия ще записва бюджетен недостиг за пета поредна година... 59 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР