Концесионерът Делта Карт ООД представи гледната си точка по случая

...
Концесионерът Делта Карт ООД представи гледната си точка по случая
Коментари Харесай

Възможни са протести заради картинг писта Лаута, концесионерът много изненадан!

Концесионерът " Делта Карт " ООД показа гледната си точка по случая с удължение на концесионния контракт за картинг писта " Лаута ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Ивайло Цонев и Станислав Сираков оповестиха пред публицисти, че те са били спокойни за това, че концесията им ще бъде продължена и че са останали изумени от опцията да им бъде пресечен договорът след приключване на концесията.

Те оповестиха още, че решението на Общинския съвет за отсрочване на точката за продължение на концесията е било огромна изненада за тях. В случай, че концесията им бъде прекъсната, общината ще би трябвало да им заплати подобренията в размер на над 3 млн. лв..

Ивайло Цонев напомни някои обстоятелства като този, че тази писта е на 50 години, издигната е била през 1973 година, на нея са били извършени хиляди надпревари. През 1989 година пистата стопира да се стопанисва до 2001 година, когато сегашните притежатели са спечелили концесията. Пистата е била разрушена и те са вложили над 1 млн. лв. в нея. В момента е построен един спортно-развлекателен комплекс. В следствие инвестицията е повишена на 1.8 млн. лв., нараснала се е и капиталовата такса с към 40%.

“Гордеем се с доста водачи, които сме дали на професионалния спорт. Единствените сме, които вършим проби за “Форума " 1. На нея се вършат любителски шампионати към този момент над 20 години, хиляди деца са взели участие в тях. Картинг пистата е обичано и емблематично място за града и за туристите ", споделиха концесионерите.

Те споделиха още, че до момента са работили добре с общината, били са правилни и са били спокойни, че тази концесия ще бъде продължена.

Ивайло Цонев и Станислав Сираков оповестиха още, че пистата е в друго крило от стадион " Локомотив " и територията и няма общо с вероятната концесия на стадиона. Имат мнението и на основния проектант на общината за това. Те даже показаха свободни терени, които могат да бъдат употребявани за паркинги към стадиона, при положение, че от УЕФА и ФИФА изискат това.

“Свързахме се с клуб " Локомотив ", с публично мнение. Те също са учудени от това предложение за опцията за разрушение на състезателен обект за построяването на паркинг ", споделиха двамата. Оттам им дали отговор, че в УПИ-то на стадиона имало отредени две места за паркинг и те нямат искания за разрушаването на този състезателен обект.

Цонев и Сираков оповестиха още, че те са подготвили и други благоприятни условия, които биха могли да се огледат като възможни терени за построяването на паркинг на стадиона.

И не на последно място обявиха, че фенската им маса се кани за митинги, в случай че Общинският съвет на Пловдив реши да приключи концесията им.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР