Концертно изпълнение на най-популярните музикални произведения на Андрю Лойд Уебър

...
Концертно изпълнение на най-популярните музикални произведения на Андрю Лойд Уебър
Коментари Харесай

Най-доброто от Андрю Лойд Уебър в уникално концертно изпълнение в София и Варна

Концертно осъществяване на най-популярните музикални творби на Андрю Лойд Уебър ще може да чуе българската аудитория. В близо два часа феновете на най-значимия мюзикъл композитор на всички времена ще се допрян до 30 от най-емблематичните песни от „ Котките “, „ Фантомът на операта “, „ Евита “ и,,Исус Христос Суперзвезда “.

Артисти от цяла Европа, ще пеят на българска сцена. Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България), Софийската и Плевенската филхармония, както и Националния филхармоничен хор, ще опишат истории, от които целият свят настръхва.

Джон Патридж е един от най- разпознаваемите актьори на Уест енд. Световна популярност му носи присъединяване в истинската продукция на мюзикъла,, Котките “ в шоуто в New London Theatre, като играе ролята на Rum Tum Tugger и Munkustrap, а през 1998 година се появява като Rum Tum Tugger в формалната кино продукция на шоуто, продуцирана от Лойд Уебър. в Театър Аделфи. Джон Патридж взе участие като Rum Tum Tugger и в немската продукция на,, Котките “ в Дюселдорф.



Джон Патридж

Сред звездния състав изпъква името на Ингве Гасой-Ромдал. Първият огромен триумф, Ингве пожънва е ролята на Джо Гилис в немската продукция на Андрю Лойд Уебър,, Булевардът на слънцето “. Следват хиляди представления в мюзикъли като:,,Моцарт “,,, Джекил и Хайд “,,,Красавицата и Звярът “,,, Тримата Мускетари “,,,Мария Антоанета “, „ Граф Монте Кристо “, ‚,Доктор Живаго “,,,Клетниците “,,,Уестсайдска история “ и десетки други. Ингве е един от дребното европейски солисти изиграл най-значимите Уебърови герои. Раул от,,Фантома на операта “, Че от,,Евита “, Исус от,,Исус Христос суперзвезда “ и други Общо има записани 4 сборни мюзикъл концерта в Royal Albert Hall в Лондон.



Родената в Болцен, Италия Беатрикс Райтерер, се влюбва в музиката и танца още като 6 годишна. След като приключва Американският лицей за театрални изкуства в Хамбург, Беатрикс получава ангажимет да изиграе Рокси Харт в,,Чикаго “ във Виена, където работи с хореографката Ан Ренкинг, дългогодишната партньорка на Боб Фос.

За музиката и творбите на Уебър Трикси споделя:

,,Като типичен мюзикъл сопран, фантазията ми постоянно беше един път да изиграя, изпея и да бъда Кристин във,,Фантомът на операта “. Три пъти се явявах на кастинги за продукциите и все не успявах да се преборя. Не се предадох... продължавах да работя, да упражнявам, да изучавам. Един ден ми споделиха, че в Колозеум театъра в Есен ще слагат Фантомът и, че би трябвало да се явя. Тогава към този момент бях изиграла доста функции и даже не усетих тази потребност да се явя на кастинга. Агенцията ми тогава настоя и до ден сегашен помня чувството, когато получих позвъняването,че аз ще съм идната Кристин! Играх ролята година и половина, след което последва Евита Перон. Давам си сметка, че съм и с голям шанс, с цел да имам възможноста да се докосна толкоз интензивно до гения и музикалната пристрастеност на Андрю Лойд Уебър. Той е един от дребното композитори, които са облекли с музика едни от най-значимите женски функции в музикалният свят. “

Звездата на мюзикъл театъра, диригентът Себастиан Де Доменико, ще Ви сервира една незабравима вечер с неповторимите симфонични оркестрации, които ще прозвучат за първи път в България на 15 май в Двореца на културата и спорта във Варна, а на 16 май в зала 1 на НДК, преди да бъдат показани на немскоговорящата европейска аудитория през 2020 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР