Концертът Сън в лятна нощ е съвместният проект Да се

...
Концертът Сън в лятна нощ е съвместният проект Да се
Коментари Харесай

Бременският младежки симфоничен оркестър свири днес във Варна Сън в лятна нощ по Шекспир

Концертът „ Сън в лятна нощ ” е взаимният план „ Да се срещнем в музиката “ на младите музиканти от Бременския юношески симфоничен оркестър с диригент Щефан Гайгер, пловдивски дамски хор „ Тримонциум ” с диригент Ваня Атанасова и хор „ Родина “ от Стара Загора.

От 19 часа, на сцената на Държавна опера - Варна те ще показват хубостта на симфоничната музика в комбиниране с изяществото на хоровия отбор. Участие в концерта ще вземат още артистите Валентин Митев и Биляна Стоева-Станимирова, както и солисти Илина Михайлова, Михаела Берова.

Сънища, илюзии, стремежи... „ Сън в лятна нощ “ ни води в античния гръцки свят на любовта, в окъпаните от лунна светлина гори и царството на феите. Музиката на Феликс Менделсон Бартолди прибавя прочувствен дух към стиховете на Шекспир. Младежкият оркестър на Бремен е един от най-представителните немски ансамбли, а дългогодишният му диригент Стефан Гайер, благодарение на млади музиканти, пресъздават единение, достоверност и пристрастеност. Изпълнението на солистите съпровожда вокалните елементи в музиката на Менделсон. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР