Концертът на турската певица Ирем Дериджи в провинция Елазъг, Източна

...
Концертът на турската певица Ирем Дериджи в провинция Елазъг, Източна
Коментари Харесай

Отмениха концерт на турска певица, подкрепяла ЛГБТ

Концертът на турската певица Ирем Дериджи в провинция Елазъг, Източна Турция, беше анулиран откакто беше атакувана от ислямистки партии, за толерантността ѝ към ЛГБТ общността в страната.

 DHA

Дериджи беше поканена на гастрономически фестивал в провинцията и трябваше да излезе на сцената на 30 септември. Ръководителят на локалната организация на консервативната партия HÜDA-PAR Ясин Каваклъ съобщи, че Дериджи „ не е подобаващ за моралните полезности на хората от Елазъг. “

 

„ Онези, които проведоха този фестивал, би трябвало да се стремят да покажат, че не демонстрират същата позиция като перверзниците, подкрепящи хомосексуализма, и би трябвало да се откажат от този неправилен избор “, сподели Каваклъ.

 DHA

След това изказване уредниците на фестивала оповестиха, че са отменили концерта на певицата, съобщи всекидневника Сьозджу.

 

Ръководителят на Камарата на ресторантьорите и сладкарите в Елазъг Зюлфю Тархан сподели, че са взели такова решение заради „ настояването на някои неправителствени организации и политически партии “. „ Ирем Дериджи също взе участие в откриването на търговски център през 2021 година, само че тогава никой не беше посочил сходна реакция. Въпреки това, когато тази година обявихме, че певицата ще излезе на сцената на нашия фестивал, тези консервативни организации се опълчиха на самодейността и се стигна до решение за анулация на концерта ” съобщи Тархан.

 DHA

Дериджи осъди решението за анулация, като сподели, че ще се срещне с почитателите си в Елазъг „ допустимо най-скоро “. „ Не бих дискриминирала хората съгласно техния цвят, език, вяра, раса или пол! Аз просто обичам всички хора! И то доста! Обичам те доста Елазъг! “ написа тя в профила си в Инстаграм.

В България клипове на певицата могат да се гледат по някои музикалнии канали, включително и Балканика. Тя е имала концерт в Кърджали през 2015 година

ЛГБТ е акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР