Концерт на прочутите Арена ди Верона квартет в зала „България“

...
Концерт на прочутите Арена ди Верона квартет в зала „България“
Коментари Харесай

Фантастичните музиканти от Арена ди Верона с концерт у нас

Концерт на фамозните Арена ди Верона квартет в зала „ България “ следва в София. В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, Germi Art & Entertainment показва концерта Пулсът на Европа на 28 май, в който ще чуем фамозния италиански квартет.
Забележителните инструменталисти от Арена ди Верона квартет са Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта (цигулки), Лука Поца (виола) и Сара Аиролди (виолончело) – ученици на едни от най-престижните международни музикални учебни заведения и селектирани в фамозния оркестър на Арена ди Верона. Талантливите актьори са майстори в музикалното пояснение на репертоара на най-известните типичен и сантиментални създатели. А техният изтънчен, чевръст и новаторски жанр, е прочут и обичан в целия свят.
Квартетът се ражда през 2010 година с амбициозната задача да придвижи на камерна сцена вълшебната атмосфера от популярния хилядолетен амфитеатър във Верона и съответно да показа класическата цикличност и трагичност в сантименталния род – цялостната страст на мелодрамата и буйните любовни истории в този жанр. Арена ди Верона квартет интензивно концертира по целия свят както с типичен репертоар, по този начин и с любопитни колаборации с известни музиканти като сопрано певиците Джована Касола и Мария Хосе Сири, мецосопраното Елена Габури, тенори като Карло Вентре, баритона Масимо Кавалети и доста други.

Пулсът на Европа на 28 май е под диригентството на Владимир Кираджиев (Австрия/България) и със специфичното присъединяване на австрийските музиканти Михаел Публих (пиано) и Рафаел Дженер (ударни). В концерта присъединяване ще вземе и Камерата Орфика Нов български университет. Оркестърът, основан във Виена и София е образуван от виртуозния цигулар Марио Хосен през 2007 година, който събира към себе си млади актьори и лауреати на национални и интернационалните награди. Камерата Орфика Нов български университет е свирил с изтъкнати международни солисти на концерти и турнета в Австрия, България, Финландия, Полша, Литва, Швейцария, Италия, Турция и Япония. Записите на оркестъра включват произведения на Бах, Вивалди, Джеминиани, Тартини, Моцарт, Менделсон, Шуман, Брук, Паганини, Чайковски и други
Програмата на Пулсът на Европа с Арена ди Верона квартет включва музикални тълкования на международно равнище с произведения на Джузепе Верди, Стефан Драгостинов и Михаел Публих.
Събитието се реализира с поддръжката на Столична община и е част от събитията в рамките Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз.
Билетите за концерта Пулсът на Европа в зала „ България “ на 28 май 2018 са на цени от 20 до 60 лева и към този момент са в продажба в мрежата на Eventim, Tickets.bg и на касата на зала „ България “. В събитието във Фейсбук може да намерите настояща информация за концерта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР