Концерт на формация Слънчеви гласове“ на стълбите на Каменица в

...
Концерт на формация Слънчеви гласове“ на стълбите на Каменица в
Коментари Харесай

Концерт на формация „Слънчеви гласове“ в Пловдив

Концерт на групировка „ Слънчеви гласове “ на стълбите на Каменица в събота

Камерна певческа групировка „ Слънчеви гласове “, с диригент Илиян Тиганев, ще зарадва пловдивчани и гостите на града с безвъзмезден концерт за повторно през тази година. Събитието ще се състои на 17.09.2022г. от 19:00 часа на стълбите на Каменица.

Репертоарът на групата включва обработени български фолклорни песни. В концерта ще се включат и гост-музиканти: Стилиян Дерменджиев – цигулка, Белослава Танчева – пиано и Никола Косов – акордеон.

Освен на хубави песни, публиката ще се наслаждения и на осъществяване на пиано на четири ръце, което ще изсвирят третокурсничката в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ Белослава и диригента Илиян Тиганев.

ПФ „ Слънчеви гласове “ е основана преди 4 години. Съставът е камерен, хористите пеят за наслаждение и от сърце. Имат изнесени редица благотворителни концерти. Във групировката вземат участие девойки от АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, НУМТИ „ Добрин Петков “ и от други образователни заведения в Пловдив. Групата дебютира с концерт на Римския стадион в границите на плана Youth Symphony Orchestra „ Progressive “ – част от Международния фестивал „ Дни на музиката в Балабановата къща “ през 2019-а година. Удостоена е с бронзов орден, на интернационалния фестивал с конкурсен темперамент „ Кръстопът на музите “, гр. София. 2020 година

На идния концерт вземат участие певиците Мария Хубенова, Гергана Терзиева, Боги Валентинова, Надежда Терзиева, Марина Спасова, Белослава Танчева и Дария Танева.

Събитието се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар на града. Елате да се насладите на хубава музика!

Кога: 17.09.2022г.

Къде: СТЪЛБИТЕ НА КАМЕНИЦА

Начало: 19:00 часа
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР