Концернът Volkswagen представи за последен път обновения си популярен модел

...
Концернът Volkswagen представи за последен път обновения си популярен модел
Коментари Харесай

За последно: Volkswagen представи обновен Golf преди края на модела

Концернът Volkswagen показа за финален път актуализирания си известен модел Golf. Автомобилът дебютира във версии хечбек и комби. Германските призводители демонстрираха и няколко спортни модификации на Golf с показателите GTI и GTE. За всички детайлности към новия артикул от Волфсбург написа Autonews.
 Защо Volkswagen Golf е един от най-продаваните коли на всички времена?
Защо Volkswagen Golf е един от най-продаваните коли на всички времена?

VW Golf е емблематичен хот хеч и остава известен през днешния ден на пазара на нови и използвани коли

Какво се промени в дизайна

Обновеният Volkswagen Golf получи нови тесни LED фарове (срещу в допълнение възнаграждение се предлага матрична оптика IQ.Light), разнообразни брони, светлини с триизмерна графика (в стила на моделите на Audi) и дребна радиаторна решетка с шарка на пчелна пита. По-скъпите версии са оборудвани със светещо лого на марката и черен покрив. Моделът е оборудван с алуминиеви джанти с диаметър от 16 до 19 инча според от модификацията.
 Снимка 650515
Източник:

Какво има в кабината

Основната смяна в интериора на автомобила е нова информационно-развлекателна система със сензорен екран с диагонал от 10,4 на 12,9 инча. Актуализираният Golf също е оборудван с персонализиран дигитален инструментален панел, проекционен екран и волан с три спици с физически бутони (преди това имаше сензорни бутони). В допълнение, плъзгачите за конфигурация на климатроника са осветени откъм гърба заради многочислени претенции на клиентите. За първи път при този модел водачите имат достъп до гласов помощник, основан на ChatGPT и функционалността за паркиране на автомобил благодарение на смарт телефон.

Новото в двигателите

Основните версии на новия артикул са оборудвани с 1,5-литров бензинов мотор с мощ 116 или 150 конски сили. Скоростната кутия е шестстепенна механична. Хибридните версии на автомобила с 48-волтов стартер-генератор и роботизирана скоростна кутия са оборудвани със същите мотори.

Освен това автомобилът може да бъде закупен с 2,0-литров дизелов елемент (204 к.с.). Такъв мотор може да работи дружно със седемстепенен " робот ".

Мощността на акумулаторния Volkswagen Golf hybrid остава непроменена - 204 к.с. В същото време тази трансформация на модела беше оборудвана с батерия с потенциал 19,7 kWh (преди 10,6 kWh). Благодарение на това пробегът единствено на електричество се усили до 100 км. Можете да попълните енергийните запаси на хибрида от 10 до 80% за 25 минути.
 Снимка 650516
Източник:

И най-после, инженерите на Volswagen усилиха мощността на " спортните " версии на GTE и GTI до 272 и 265 к.с. надлежно. В същото време такива коли са изгубили ръчна скоростна кутия, в този момент за тях е наличен единствено " робот ".

Volkswagen Golf ще се продава извънредно във версии с предно задвижване. По-късно обаче колата би трябвало да има и трансформация със задвижване на всички колела. Дебютът на тази версия обаче няма да се състои до 2025 година.
 Следващият Volkswagen Golf ще бъде електромобил
Следващият Volkswagen Golf ще бъде електромобил

Спортните GTI и R няма да изчезнат, само че също ще преминат към електрическа двигателна сила

Кога ще бъде пуснат в продажба?

В Европа продажбите на новия артикул би трябвало да стартират напролет на 2024 година Цените на модела към момента не са оповестени. Минималната цена на предходната версия на Golf в Германия към този момент е 29,2 хиляди евро.

Най-вероятно актуалният рестайлинг ще бъде последният за модела с мотор с вътрешно горене. По предварителна информация идващото, девето потомство Golf, ще бъде напълно електрическо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР