Концернът Volkswagen обяви, че компаниите, които контролира, няма да могат

...
Концернът Volkswagen обяви, че компаниите, които контролира, няма да могат
Коментари Харесай

Volkswagen изостава с 250 000 коли заради новите стандарти

Концернът Volkswagen разгласи, че фирмите, които управлява, няма да могат да произведат към 250 000 автомобила и надлежно да ги пуснат на пазара. Причината е влизането в действие на 1 семптември на новия стандарт за отчитане на нездравословните излъчвания WLTP.
Преработването на автомобите в сходство с новите условия за премерване ще ограничи доставките до дилърите на обособени модели и равнища на съоръжение. От прес-службата не обясниха за кои модели става дума. Казва се единствено, че към ¼ от плануваните да произвеждане коли ще бъдат подготвени доста по-късно от плануваните периоди. Въпреки това, във Volkswagen имат вяра, че ще съумеят да изпълнят задачата, която са си поставали – продажба на 10,7 млн. нови автомобила през 2018 година
Volkswagen напълно не е единственият производител, който има проблеми с новия стандарт. По-рано от Porsche оповестиха, че стопират производството на всичките си модели поради смяната. От компанията увериха, че имат задоволително коли на склад, само че самостоятелни поръчки няма да се одобряват. Подобен проблем има и при BMW, който спря производството на някои модели.
Заради прекосяването към новите стандарти за нездравословни излъчвания основният цех на Volkswagen – този във Волсфбург, ще би трябвало да спре работа. Според новия началник на концерна – Херберт Дийс, паузата ще продължи два месеца – август и септември.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР