Концептуалната видеокарта използва собствен слот за захранване през дънната платка

...
Концептуалната видеокарта използва собствен слот за захранване през дънната платка
Коментари Харесай

ASUS представи концептуална видеокарта RTX 4070, която не използва захранващ кабел

Концептуалната видеокарта употребява личен слот за зареждане през дънната платка вместо общоприет 16-пинов конектор

Емил Василев преди 8 секунди 2 Сподели

Най-четени

ХардуерДаниел Маринов - 18:37 | 28.05.2023

Бритиш Телеком разгласи най-лошата позиция за слагане на рутерa вкъщи

IT НовиниДаниел Десподов - 8:06 | 29.05.2023

Колко радиоактивно е било тялото на Мария Кюри?

IT НовиниДаниел Десподов - 10:09 | 27.05.2023

Хакнаха логаритъма за активиране на Windows XP и в този момент операционната система може да бъде задействана офлайн, без интернет

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

ASUS показа концептуална видеокарта RTX 4070, която не употребява 16 или 8-пинов захранващ конектор. Вместо това картата черпи до 600W сила посредством личен слот на персонализирана дънна платка Z790 TUF Gaming. Новият дизайн реалокира всички конектори за зареждане на гърба на дънната платка и евентуално ще улесни доста ръководството на кабелите в компютрите от вида „ направи си самичък “, в случай че бъде признат необятно в бъдеще.

Представената от ASUS RTX 4070 има два PCIe конектора, в това число общоприет PCIe Gen 4.0 x16 слот на дъното дружно с второстепенен, който обезпечава зареждането. В резултат на това графичният процесор не се нуждае от захранващ кабел, а цялата настройка наподобява доста по-изчистена от обичайните компютърни конфигурации, които имат голям брой кабели, минаващи от захранващия блок към графичния процесор и други съставни елементи.

Що се отнася до самата карта, тя разполага с тройна аксиално-технологична система за изстудяване с вентилатори и двоен BIOS комутатор, който разрешава на потребителя да превключва сред режими Performance/Производителен и Quiet/Тих. ASUS краткотрайно употребява марката „ Megalodon “ за новата си карта, само че твърди, че не е решила дали това ще бъде формалното име на продукта.

Дънната платка, употребена от ASUS за демонстрацията е с форм-фактор ATX, гнездо LGA 1700, 16+1 фазов VRM, 2x PCIe 4.0 x16 слота, 2x PCIe 4.0 x1 слота и 1x PCIe 4.0 x4 слот. В него се намират също по този начин три 8-пинови конектора и един 16-пинов конектор, като всички те подават зареждане непосредствено към RTX 4070 през личният слот.

Иновативният дизайн може да възвести нова епоха на видеокартите за лични компютри, които вместо да разчитат на захранващите кабели, ще разчитат на патентован интерфейс за подаване на зареждане от дънната платка към картата. За страдание на геймърите и запалянковците, които си вършат компютри сами, това надали ще стане нещо всекидневно скоро, защото за зареждането им са нужни персонализирани дънни платки.

ASUS възнамерява да пусне на пазара както персонализираната дънна платка, по този начин и безкабелната видеокартата по-късно тази година, като съгласно отчета те би трябвало да бъдат налични за закупуване в международен мащаб. Компанията не разкри цените нито на картата, нито на платката, само че съобщи, че те ще бъдат малко по-високи от общоприетите оферти.

Потенциалните купувачи би трябвало да имат поради, че модифицираната дънна платка ще поддържа всички общоприети видеокарти, само че картата без конектор ще работи единствено на персонализирани дънни платки. Системата ще изисква и модифициран корпус, с цел да поддържа обърнатите обратно конектори, което значи, че хората, които желаят да си купят този нов тип видеокарта без кабели от ASUS ще би трябвало да влагат и в други съставни елементи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР