Концепцията за регулиране на трудността при добива на Биткойн (BTC)

...
Концепцията за регулиране на трудността при добива на Биткойн (BTC)
Коментари Харесай

Биткойн миньорите продължават да работят на загуба

Концепцията за контролиране на компликацията при добива на Биткойн (BTC) е въведена от Сатоши Накамото, с цел да се поддържа почти 10-минутен период от време сред откриването на нови блокове от миньорите.

Тези блокове съдържат транзакции и след това се прибавят към блокчейна . Това контролиране има директно влияние върху рентабилността на добива, защото нарасналата компликация води до увеличение на разноските, свързани с процеса на рандеман.

За нескончаем интервал от време възходящата компликация на добива докара до това, че миньорите работят на загуба. От август 2022 година насам разноските за рандеман на един BTC непрекъснато надвишават междинната цена на 1 BTC на спот пазара.

Средните разноски за рандеман, изчислени от Университета в Кеймбридж и показани в графика на MacroMicro , възлизат на $34,835 за придобит BTC на 8 август.  

Това е в контрастност със спот цената от $29,500 за 1 BTC на 10 август, което води до чиста загуба от към $5,335.

Най-високата междинна цена, следена в границите на последната година, беше $49,415 на 17 юли, до момента в който цената за 1 BTC беше $30,145 на същия ден. Това противоречие докара до загуба от почти $19,270 за придобит BTC.

Въпреки че графиката от време на време демонстрира дребни отклонения, данните сочат, че миньорите на Биткойн са работили най-вече на загуба. Вследствие на това предприятията за рандеман употребяват финансови принадлежности като фючърсни контракти за сила, с цел да понижат тези загуби.

Ситуация е изключително сложна за дребните и междинните предприятия за рандеман на Биткойн, които се борят да поддържат доходност. В резултат на това те губят както пазарен дял, по този начин и част от общия хаш рейт в интерес на по-големите предприятия заради икономии от мащаба.

Неотдавнашната промяна на компликацията съответствува с енергийната рецесия в Тексас, прочут международен център за рандеман на Биткойн. Тази енергийна рецесия докара до повишение на цената на силата, което в допълнение повлия на интервенциите по рандеман.

Забележително е, че на 11 юни компликацията доближи исторически най-много от 53.91 трилиона хеша (увеличение с 6.45%). Последва понижаване на 26 юли до 52.33 трилиона хеша (намаление с 2.94%), макар че тази стойност остава по-висока от историческите данни.

Корекциите в компликацията са комплицирано свързани с динамичността на хеширащата мощ. По-високите равнища на пресмятане на механизма за доказателство за работа (PoW), както се показва от hashrate, усилват вероятността миньорите да открият годен блок за по-малко от 10 минути. Обратно, понижената скорост на мрежата води до по-дълги шпации сред откриванията на блокове.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР