Концепцията Smart Home революционизира начина, по който живеем, предлагайки ни

...
Концепцията Smart Home революционизира начина, по който живеем, предлагайки ни
Коментари Харесай

Изграждане на умен дом – как, какво и кога стъпка по стъпка

Концепцията Smart Home революционизира метода, по който живеем, предлагайки ни лекост, комфорт и нараснала сигурност. С напредъка на технологиите построяването на интелигентен дом стана по-лесно и налично от всеки път. В тази публикация ще разгледаме основните стъпки и съображения, с цел да ви помогнем да започнете пътуването си към основаването на едно съвременно интелигентно жилище.

Решете какви са вашите потребности

Преди да се потопите в света на технологиите, които ще създадат дома ви образован, е от значително значение да оцените потребностите си и да определите кои аспекти от вкъщи си желаете да автоматизирате или управлявате отдалечено. Най-често това са: осветяване, сигурност, температура, развлечение и ръководство на силата.

Обърнете внимание на вашите цели, бюджет и равнището на интеграция, което желаете. Тази оценка ще ви насочи при вземането на осведомени решения, до момента в който напредвате с вашето. Не на последно място би трябвало да решите кой ще го построи – вие или профилирана в тази област компания?

Изберете Smart Home Hub

Интелигентният домакински център работи като централна система за ръководство на всички ваши свързани устройства. Тя ви разрешава да управлявате и автоматизирате разнообразни функционалности от един интерфейс.

Проучете и изберете хъб, който дава отговор на вашите потребности, като вземете поради съвместимостта му с известни протоколи за образован дом като Wi-Fi, Zigbee или Z-Wave. Популярните варианти включват Amazon Echo Plus, Гугъл Nest Hub и Samsung SmartThings Hub.

Свържете вашите устройства

След като имате образован домакински хъб, е време да свържете устройствата си към хъба и да създадете една сплотена екосистема. Започнете с съществени устройства като интелигентно осветяване, термостати и охранителни камери. Следвайте инструкциите на производителя, с цел да сдвоите всяко устройство с вашия хъб и да ги конфигурирате съгласно вашите потребности и стремежи.

Уверете се, че определените от вас устройства са съвместими с вашия хъб, с цел да осигурите безпроблемна интеграция. Също по този начин разгледайте опциите за автоматизация и гласов надзор. Автоматизацията е основен аспект на интелигентния дом, който ви разрешава да създавате персонализирани процедури и команди.

Използвайте функционалностите за автоматизация на вашия образован домакински център, с цел да настроите сюжети като изключване на светлините, когато излизате от къщата или контролиране на термостата въз основа на вашия график. Гласовият надзор посредством устройства като Amazon Alexa или Гугъл Assistant ви разрешава да взаимодействате с интелигентния си дом благодарение на гласови команди, като в допълнение подобрявате удобството и ръководството със свободни ръце.

Дайте приоритет на сигурността

Докато се наслаждавате на преимуществата на своя интелигентен дом, от решаващо значение е да дадете приоритет на сигурността. Променете паролите по дифолт, активирайте двуфакторно засвидетелствуване и постоянно актуализирайте фърмуера, с цел да се предпазите от уязвимости.

Също по този начин инвестирайте в като интелигентни ключалки, датчици за врати/прозорци и видео звънци и домофони, с цел да подсилите физическата и цифрова сигурност на вашия дом.

Изграждането на образован дом отваря цялостен един свят от благоприятни условия, предлагайки комфорт, улеснение и успеваемост. Чрез оценка на вашите потребности, избор на верния хъб, свързване на устройства и потребление на автоматизация и гласов надзор, можете да превърнете вашето витално пространство в обвързван оазис. Не забравяйте да отдадете приоритет на сигурността, с цел да се насладите на цялостния капацитет на интелигентния си дом.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР