Концепцията беше обсъждана поне 6 месеца и бе изпратена за

...
Концепцията беше обсъждана поне 6 месеца и бе изпратена за
Коментари Харесай

Каракачанов представи Концепцията за интеграция на циганите


Концепцията беше обсъждана най-малко 6 месеца и бе изпратена за координиране и бележки от министерства, ангажирани с интеграцията на ромите. Съобразихме се с много от бележките. Това съобщи заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов на представянето на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и ограниченията за реализацията им.

"Когато употребявам думата "циганин " не дискриминирам никого. Голямата част от това население се самоопределят като такива ", посочи министърът, съобщи Novini.bg.

“Видно е от доста години, че интеграцията на ромите не работи. Случва се даже противоположното. Бедността, престъпните действия и неходенето на учебно заведение измежду това население се усилва. За 2018 година има 251 случая на нахлуване над полицейски чиновници. Над 90% от тях са осъществени от популацията на ромските гета”, разкри Каракачанов.

"Случаите, при които деца раждат деца се усилват. Само преди няколко дни имаше вест за 38-годишна дама, родила 13 деца, от които 8 се отглеждат от страната по домовете. Ражданията всеобщо стават поради обществените помощи ", добави министърът на защитата.

"След толкоз изхарчени средства смяна в това отношение няма. Не успяхме да намерим цялостния размер на средствата, изхарчени за ромската интеграция за последните 10 години. Само информация от Държавния бюджет демонстрира изразходени над 90 милиона ", сподели още той.

"Битовата престъпност също се усилва и води до напрежение по дребните места и махали. Така повече не може да се продължава. Целта е страната в този момент да откри действителни ограничения. Когато приказваме за правата на жителите, ние не се позоваваме на малцинствен генезис, а на Конституцията ", разяснява военният министър.

"Ако в този момент не внеса Концепцията поради локалните избори, по-късно следват и парламентарни избори. Това не е политически документ, импортирам го в качеството си на министър и вицепремиер. За това и го импортирам в Министерски съвет. Не влагам никакъв отрицателен смисъл ", приключи Красимир Каракачанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР