Концентрирано изпускане на отпадни води от градския колектор в Смолян

...
Концентрирано изпускане на отпадни води от градския колектор в Смолян
Коментари Харесай

Фекални води от граския колектор на Смолят са уморили рибата в р. Черна

Концентрирано изпускане на отпадни води от градския колектор в Смолян е повода за стотиците умрели риби по поречието на река Черна, оповестява Българска национална телевизия по информация на районните здравни управляващи. Те бяха изправени на крайник рано в неделната заран поради сигнал, че от реката изплуват мъртви риби.

Сигналът е подаден тази заран на телефон 112. Веднага са реагирали екипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция, ИАРА, полицията и община Смолян. Засегнат е сектор от километър и половина в раойна на квартал Устово.

След обход е открито съществуването на умряла риба и миризма на канализационни битово-фекални води. В региона няма промишлени предприятия, формиращи отпадъчни води. Установено е обаче нерегламентирано заустване и изтичане на води от колектора на няколко места в реката, което е и най-вероятната причина за измирането на рибата, разясниха от екоинспекцията.

Взети са проби, резултатите ще излязат след няколко дни. Проверяват се дейностите по реализацията на втория воден цикъл на гр. Смолян в обходения сектор, взаимно с община Смолян, оповестиха още от Регионална инспекция за опазване на околната среда. По случая се прави инспекция и от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР