Концентрацията на бойни части и военна техника по линията на

...
Концентрацията на бойни части и военна техника по линията на
Коментари Харесай

Кремъл: Киев готви провокации в Донбас, заплахата е по-голяма от всякога

Концентрацията на бойни елементи и военна техника по линията на прикосновение в Донбас приказва, че Киев се готви за настъпателни дейности и Русия не може да не е обезпокоена. Това съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Действително, украинските управляващи концентрират голямо количество сили и средства по линията на прикосновение и това приказва за подготовка за нахлуване. Това не може да не ни безпокои ", означи Песков.

Той удостовери, че опасността за провокации от страна на украинските въоръжени сили в Донбас сега е по-голямаа от всеки път.

Той отхвърли да отговори на въпроса в какъв период съгласно Кремъл може да стартира украинската атака в Донбас.

" Няма да се вършим на пророци и да сеем нервност ", съобщи Песков, очевидно имайки поради увеличаващите се изказвания на западни политици и медии за сякаш идно навлизане на Русия в Украйна.

Москва би желала да види от страните във НАТО във всяко свое изказване да приканват украинските управляващи даже да не си помислят за силово решение на казуса в Донбас, посочи Песков.

" В този случай бихме желали във всяко от многочислените изказвания на страните от НАТО те всякога да приканват Киев даже да не си помисля за силово решение на обстановката в Донбас ", съобщи представителят на Кремъл.

По-рано ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин заяви, че към 120 000 украински военни към този момент три месеца и половина са дислоцирани на линията на прикосновение в Донбас. Според него Киев приготвя диверсионни групи, които ще вършат терористични актове на разбунтувалите се територии.

Според Песков заявките на НАТО за увеличение на контингентите и бойната техника на източния фланг ускоряват напрежението в областта на сигурността.

Той упрекна НАТО и Съединени американски щати в раздухване на " информациона нервност " към измислената от тях " съветска опасност ".
Песков напомни, че преди няколко дни в американската преса беше оповестена подправената вести, че Русия изтегля дипломатите си от Украйна.

Според него напрежението пораства не поради държанието на Русия, а поради това, което вършат НАТО и Съединените щати.

“Подобни дейности и засилена интензивност на НАТО наоколо до нашите граници не могат да бъдат пренебрегнати от нашите военни, които носят отговорност за сигурността н страната ни”, сподели още Песков.

Попитан дали ученията на съветския Балтийски флот са в отговор на прехвърлянето на спомагателни сили на Алианса в Източна Европа, Дмитрий Песков отговори, че въпросът би трябвало да бъде адресиран до министерството на защитата.

Преди дни Съединени американски щати предизвестиха, че Русия може да нападна Украйна " когато и да е ", като нощес американските управляващи взеха решение да изтеглят чиновниците си от посолството в Киев, базирайки се на " засилените закани от съветски военни дейности ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР