Контролната среща между Спартак Варна и Македония Гьорче Петров завърши

...
Контролната среща между Спартак Варна и Македония Гьорче Петров завърши
Коментари Харесай

Спартак Варна се наложи над Македония Гьорче Петров в контрола

Контролната среща сред Спартак Варна и Македония Гьорче Петров приключи при резултат 2:0. И двете попадения паднаха през втората част на мача. Точни за „ соколите ” бяха Денис Баланюк и Румен Руменов.

Двубоят се игра на „ Евима ” в Алания. Проверката бе последна за „ соколите ” по време на зимната им подготовка в Турция.

Още в първите минути на срещата „ соколите ” проведоха няколко положителни офанзиви, в основата, на които бяха Румен Руменов и Родни Антуи. Ударите им от отдалеченост обаче бяха неточни. Жуао Марио съумя в 15-ата минута на срещата да излезе самичък против противниковия вратар, само че ударът му мина на сантиметри от страничния дирек.

Отново Румен Руменов насочи мощен удар към вратата на севрномакедонския отбор в 21-та минута, само че стражът Тасев улови без проблем.

Най-сериозната опция пред северномакедонските играчи беше в 25-ата минута, когато Шкендери имаше късмет да даде преднина на своя тим в резултата, само че Кристиано Фигейредо се намеси в точния момент.

В 42-рата минута Лерой Микелс засече топката след центриране от Ивей Ромееш пред вратата на северномакедонците, само че топката нацели страничната греда на Тасев.

Минута по-късно Алексовски върна удар от границата на наказателното поле и топката удари гредата на Фигейредо.

След почивката Спартак стартира по-агресивно с превес в играта. На два пъти северномакедонските футболисти нападнаха вратата на влезлия на полувремето Иван Дичевски. Лазарович стреля, само че младият пазач на „ соколите ” съумя да отклони топката в ъглов удар. Грешка на Пламен Димов в 59-ата минута разреши на Стойков да насочи несмущаван удар по земя към вратата на Спартак, само че за шанс, топката не съумя да порази задачата.

В 63-ата минута бе осъществена четворна промяна за Спартак. В игра се появиха още Андриан Димитров, Денис Баланюк, Виктор Митев и Иван Йорданов.

Три минути по-късно украинският централен нападател на „ соколите ” Баланюк с хубав гол откри резултата за 1:0.

Няколко минути по-късно, в 70-ата, още веднъж Лерой Микелс записа пропуск от директен свободен удар, само че влезлият пазач на Македония Гьорче Петров, Стоянович избави.

Нейтън Холдър се появи в игра в 70-те минути на срещата на мястото на Александър Цветков. Пламен Димов пропусна да означи с глава в 84-ата минута, а минута по-късно, в 85-ата Румен Руменов удвои преимуществото за Спартак за 2:0.

Срещата поради леко болежки пропуснаха Никола Борисов, Божидар Васев и Роберто Хименес.

До момента тимът на Спартак Варна, воден от Димитър Димитров – Херо, записа две равенства и четири победи по време на зимната си подготовка (Черноморец (Одеса) – 1:1, Минай – 0:0, Малишева – 2:0, Локомотив (ГО) – 2:1 и Добруджа (Добрич) – 4:1). В петък сутринта отборът потегля с полет до Истанбул, а оттова с рейс към Варна.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР