Контраофанзивата на украинските въоръжени сили няма да има щастлив край,

...
Контраофанзивата на украинските въоръжени сили няма да има щастлив край,
Коментари Харесай

Зеленски: Контраофанзивата няма да има щастлив край, загубихме много хора

Контраофанзивата на украинските въоръжени сили няма да има благополучен край, сподели украинският президент Владимир Зеленски в изявление за CNN.

" Всички желаеме триумф, благополучен край... Това се отнася до контраофанзивата. Но това не е филм с благополучен край, няма да имаме благополучен край, загубихме доста хора ", призна той.

Същевремененно Зеленски сподели, че доставката на оръжия от Запада за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не значи реализиране на бързи резултати на бойното поле. „ Докато седим и приказваме за това контранастъпление, когато доста хора споделят, че върви доста постепенно, то към момента продължава “, означи украинският президент.

По тематиката за евенатуални договаряния с Русия, Зеленски съобщи, че гибелта на Евгений Пригожин – водачът на ЧВК " Вагнер ", чийто аероплан се разруши тъкмо два месеца, след опита му за протест против военното управление в Москва – демонстрира какво се случва, когато хората подписват покупко-продажби с съветския водач Владимир Путин.

„ Когато желаете да постигнете компромис или разговор с някого, не можете да го извършите с измамник “, акцентира украинският президент.

По думите му, " когато Путин разбра, че огромна част от обществото поддържа Пригожин, той го умъртви. Но преди да го убие му даде обещания: ново местонахождение на територията на Беларус, въпросите и бизнесът в Африка, доста разнообразни неща ". 

„ Видяхте ли някакъв компромис от Путин по други въпроси? С Грузия? С Молдова? ", попита риторично президентът на Украйна.

„ Резултатът, от който се нуждаем - би трябвало да получим нашата земя “, съобщи той. „ И не става въпрос за земята, а за хората, тъй като замразената война не е мир. Путин – той желае да вземе цялата ни страна, да унищожи нашите фамилии, домове. Той схваща за какво унищожава. Той схваща, че Украйна в никакъв случай няма да се върне обратно, да напусне земята си. Никога няма да го създадем. Ето за какво той би трябвало да ни убие “, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР