Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може би е

...
Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може би е
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива вероятно е спряла анексирането на Харковска област

Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може би е предотвратило възможна анексиране на Харковска област.  Това излиза наяве от отчет на Института за проучване на войната (ISW). 

По време на окупацията съветските орка са били свързали село Казача Лопан (на 10 километра от границата с Русия) към съветската енергийна система. Според редица специалисти свързването на окупираните райони е явна стъпка към пълнана им икономическа и административна интеграция към Руската федерация. 

„ Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна покрай Харков и на юг евентуално е принудило Русия да отсрочи проектите за анексиране за неопределен срок “, споделят специалисти.

В резултат на контраофанзивата на ВСУ на юг и в региона на Харков са били освободени повече от 300 обитаеми места, или общо 3,8 хиляди квадратни километра. Според западни анализатори сегашните триумфи на контранастъплението на украинските въоръжените сили могат да се трансфорат в повратна точка във войната. Това е била най-голямата изненада за самите руснаци, считат специалистите в Пентагона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР