Контрабандно пренасяни 372 старинни монети задържаха митническите служители при проверка

...
Контрабандно пренасяни 372 старинни монети задържаха митническите служители при проверка
Коментари Харесай

Митничари откриха стотици старинни монети в товарен автомобил

Контрабандно пренасяни 372 старинни монети задържаха митническите чиновници при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 1 ноември на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " идва влекач с полуремарке, пренасящ стока от Турция за Германия.

Шофьорът - турски жител, декларирал, че не придвижва персонални движимости, полезности или валута за обявление. По метода " разбор на риска " митническите чиновници селектират камиона за щателна митническа инспекция.

На разнообразни места в шофьорската кабина и в джобовете на якето на водача са открити пакети със старинни произведения.

Според в началото осъществената експертна информация откритите старинни материали са 372 сребърни и бронзови монети, 4 антични оловни търговски пломби, една част от бронзов пръстен и декорация за пръстен от червен камък.

Старинните предмети са конфискувани. На нарушителя е формиран акт по Закона за митниците. Предстои експертиза за тяхното датиране и точно идентифициране. Работата по случая продължава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР