Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева задържаха

...
Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева задържаха
Коментари Харесай

Задържаха златни накити на митницата в Малко Търново


Контрабандни златни украшения на стойност над 60 000 лв. задържаха митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново при инспекция на лек автомобил с българска регистрация.

Превозното средство идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на 03.09.2022 година на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ от Турция. Шофьорът и пътничката в автомобила –  семейство български жители, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция митническите инспектори откриват в джобове в облеклата на водача с букви И.А четири пакета с бижутерски произведения от жълт метал. Още два пакета с украшения са открити в облеклата на дамата с букви С.А.

Установени са общо 794 грама недекларирани бижутерски произведения - пръстени, гривни, обеци, медальони и други, които съгласно първичната експертиза от експерт са направени от 14-каратово злато и са на обща стойност 63 520 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР