Контейнерите, предназначени за текстилни отпадъци, които бяха поставени наскоро в

...
Контейнерите, предназначени за текстилни отпадъци, които бяха поставени наскоро в
Коментари Харесай

Вандали атакуват контейнерите за стари дрехи

Контейнерите, предопределени за текстилни боклуци, които бяха сложени неотдавна в Русе, са претъпкани и не се затварят. А бездомници са разхвърляли облеклата към тях, които в дъжда към този момент са неизползваеми, съобщи Българска национална телевизия.

9 са контейнерите за остарели облекла и обувки в Русе. 80-годишният Петко Попов решил да се възползва от новата облага, само че на вятъра. Контейнерът бил претъпкан, а недобросъвестни жители извадили и взели каквото им хареса, останалите движимости разхвърляли по земята.

" Минават клошари, радърпват ги, хвърлят ги и става неприятна работа... Винаги, когато контейнерите не са изхвърлени в точния момент, те са претъпкани, разпиляни - грозно е! Грозно е и нехигиенично. Гледката е ужасяваща! ", споделя Петко Попов.

На места добросъвестни жители почистват минисметищата, само че изхвърлят облеклата в елементарните съдове за боклук. Контейнерите за текстил са на габровска компания, която има ангажимент да ги почиства два пъти седмично.

" За момента по този начин сме се спрели да следим няколко седмици двата дни - понеделник и четвъртък, при нужда те са подготвени да реагират и в други дни от седмицата. Но виждам, че някъде съдовете са празни, някъде пък се хвърля към тях. Тука е момента да прикани жителите да не се втурват всички в самото начало, защото знаем, че всеки в килерите, в мазетата си държи остарели движимости - обувки и облекла, които са стояли с години и е належащо да не се изхвърлят всичките по едно и също време ", изясни Диимтър Недев, зам.-кмет на Община Русе.

И макар че контейнерите за текстил се употребяват от две седмици в Русе, единият към този момент е разрушен от вандали. Благодарение на видеонаблюдението причинителите са арестувани. А в града на основни места ще бъдат сложени още 11 контейнера за остарели облекла.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР