Контейнери са с нарушена цялост и изтичане на съдържащата се

...
Контейнери са с нарушена цялост и изтичане на съдържащата се
Коментари Харесай

Остатъци от нефтопродукти са изнесени от площадка на петролна база „Тегра“

Контейнери са с нарушена целокупност и приключване на съдържащата се в тях секта, представляваща черна, мазна течност с аромат на нефтопродукт и съществуване на механични примеси-отпадъци

23 контейнера с останки от нефтопродукти са изнесени от площадката на „ Полисан “ АД (в несъстоятелност) в края на предходната седмица.

Дейността е осъществена по наставление на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе, като отпадъците са предадени на разположение, притежаващо нужните документи според Закона за ръководство на отпадъците.

При осъществена инспекция при започване на годината с присъединяване на представители от ТД-Митница Русе (АМ), непрекъснатия синдик на „ Полисан “ АД и пълномощника на „ Ел Ен Джи Системи “ ЕООД на територията на петролна база „ Тегра “, е открито, че на площадката са налични над 200 бр. пластмасови еднокубикови контейнери. Голяма част от тях са с пломби на Автомагистрала, за които преди извеждането от площадка, се дължи данък. Други от съдовете са с нарушена целокупност и приключване на съдържащата се в тях секта, представляваща черна, мазна течност с аромат на нефтопродукт и съществуване на механични примеси-отпадъци.

На синдика и шефа на „ Ел Ен Джи Системи “ ЕООД е обещано наставление за предприемане на ограничения по предаване на наличните контейнери за следващо отнасяне, като е показан времеви график за извеждането им. Същият не е признат от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе и е върнат за доработване. Тече процедура по обжалване пред Административен съд – Русе.

Към момента се открива общото количество на непломбираните съдове. Работата по случая продължава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР