Контактите на убития Божанов са стигали до най-високо ниво, тъй

...
Контактите на убития Божанов са стигали до най-високо ниво, тъй
Коментари Харесай

Правосъдният министър за Нотариуса: Контактите му са стигали до най-високо ниво

„ Контактите на убития Божанов са стигали до най-високо равнище, защото си е разрешавал извънредно смело държание, в това число да заплашва арбитър по време на съвещание “. Това сподели в ефира на NOVA правосъдният министър Атанас Славов.

“Институциите имаха две години да реагират на изнесените обстоятелства и данни в следствието на Антикорупционния фонд против Божанов, което е от лятото на 2021 година Очевидно това се случва постепенно - толкоз постепенно, че цялата история може в никакъв случай да не се разплете. В това следствие е основно всички съществени тези да бъдат разследвани ”, добави още министърът.

По думите на Славов има досъдебни производства по заканите против магистрати, по които се работи. „ Министърът на правораздаването не взе участие в тези следствия. Аз съм се уведомил чисто институционално дали е обърнато внимание на тези проблеми. Но кои са разпитаните лица, по какъв начин е вървяло следствието – това не мога да кажа ”, добави Славов.

Той прикани да се ревизира и дали е имало успореден клуб на магистрати и кои от тях са влизали в него. „ Това е знак за изпадане на форма според, за нарушение на техния професионализъм. Изключително значимо беше за България да закрием по този начин нареченото спецправосъдие, точно поради тези случаи. Това, което се случваше в спецправосъдието, беше „ перверзия ”, сподели още министърът.

„ Голяма част от хората, изпълнявали поръчки, към момента са в правосъдната система, на разнообразни позиции - това е реалност. Вероятно се държат доста по-умерено, преценяват се с разпоредбите, само че не са понесли отговорност - това е огромният проблем ”, безапелационен е Славов.

По думите му Висш съдебен съвет ще има по-силни и съответни пълномощия в това отношение след измененията в Конституцията. „ Никой основен прокурор няма да е Господ ”, съобщи Славов.

Той чака след ротацията Народното събрание да се занимае с назначението на нови членове в Антикорупционната комисия. " В момента аз съм фокусиран върху работата по Закона за правосъдната власт ", съобщи Славов на въпрос дали ще продължи да е министър и след ротацията.

Той сподели още, че при започване на есента може да имаме нов състав на Висш съдебен съвет, а малко по-късно - и нов основен прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР