Консумирането на екстракт от спанак намалява желанието за храна и

...
Консумирането на екстракт от спанак намалява желанието за храна и
Коментари Харесай

Идеален за диети! Този зеленчук намалява глада с 95%

Консумирането на дестилат от спанак понижава желанието за храна и натрапчивото възприятие за апетит до 95%, са открили учени. Това се дължи на тилакоидите в спанака, които подтикват освобождението на хормони (лептин и други), които водят до чувство за задоволеност.

В проучването хора с наднормено тегло приемали плацебо или дестилат от спанак в инцидентен ред за минимум една седмица. Нивата на кръвната глюкоза и липидите били измервани преди закуска. Четири часа по-късно участниците приемали 5 грама от екстракта и общоприет обяд. Резултатите демонстрират, че екстрактът от спанак е нараснал ситостта на хората до над два часа спрямо плацебо.

Друго неотдавнашно проучване демонстрира, че тилакоидите в спанака понижават желанието за сладки храни при дами с наднормено тегло. В това изследване участничките са взимали по 5 грама дестилат от спанак преди закуска в продължение на 3 месеца. Резултатите от това изследване сочат, че тилакоидите ускоряват отслабването с 43% и понижават хедоничния апетит до 95%. Този вид апетит, изразяващ се най-често в натрапчиво предпочитание за сладки и/или мазни, мощно обработени храни (бързи закуски), е постоянно срещаната причина за нездравословно хранене и затлъстяване.

За хората, които са приемали дестилат от спанак, е било доста по-лесно да се придържат към три хранения дневно, без да изпитват натрапчиво предпочитание за храна в промеждутъците. Те са свалили и повече килограми спрямо контролната група в края на проучването.

Спаначният дестилат работи, като забавя процеса на храносмилане. Това дава на чревните хормони повече време, с цел да изпратят до мозъка известието, че сме сити.

„ Става дума за потребление на времето, належащо за смилането на храната – изяснява проф. Шарлот Ерлансон-Албертсон, една от авторките на проучването. – Няма нищо неприятно в нашата храносмилателна система, само че тя не работи добре с модерната „ авансово сдъвкана “ храна. Тилакоидите забавят храносмилането, с което основават възприятие на задоволеност. Това значи, че можем да се придържаме към естественото си хранене, без закуски и ненужни храни като сладкиши, чипсове и други сходни “, написа обекти.бг.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР