Консумацията на ягоди помага за намаляване на риска от възникване

...
Консумацията на ягоди помага за намаляване на риска от възникване
Коментари Харесай

Ягодите намаляват риска от рак и инсулт


Консумацията на ягоди оказва помощ за понижаване на риска от пораждане на редица заболявания, в това число рак, съобщи диетологът Михаил Гинзбург пред телевизия „ Русия1”.

Той посочи, че туморите пораждат най-често като реакция на постепенно протичащо инфектиране, тъй че храните, които оказват помощ в битката с него, понижават риска от развиване на нови формирания.

Ягодите съдържат субстанции, които блокират растежа на нови съдове, наречени фактори, които инхибират ангиогенезата, сподели Гинзбург.

Благодарение на това свое свойство, ягодите имат противораково деяние. Те могат да бъдат потребни за профилактика на рака на стомаха и червата.

Диетологът акцентира, че в ягодите се съдържа огромно количество меки и груби фибри, което оказва помощ да се понижи рискът от инфаркт и инсулт.

Един от резултата на питателните фибри е, че възстановяват обмена на холестерола, изясни медикът.

Гинзбург посочи, че ягодите оказва помощ за понижаване на равнището на " неприятния " холестерол и повишение на наличието на " положителния ".

Освен това ягодите са потребни за имунитета поради съдържащите се в тях аскорбинова киселина и каротеноиди, написа РИА Новости.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР