Консумацията на някоя от любимите ни храни със сигурност е

...
Консумацията на някоя от любимите ни храни със сигурност е
Коментари Харесай

Храните, които ни правят щастливи

Консумацията на някоя от обичаните ни храни сигурно е един от бързите и лесни способи да се почувстваме щастливи. Но с изключение на поради вкусовите желания, храната, която ядем, може да повлияе позитивно на настроението и на чисто химическо равнище.
 Допаминът, серотонинът и резултатът на двата хормона върху метода ни на живот
Допамин и серотонин - за какво не можем без тях

Каква е ролята на хормоните на щастието

Ето някои от храните, които ни подсигуряват, че ще се почувстваме по-щастливи - с помощта на веществата, които съдържат в себе си.

Аспержи

Те несъмнено не са по усета на всеки, само че още една точка в тяхна изгода е фактът, че имат най-високо наличие на фолиева киселина измежду зеленчуците, а тя сполучливо се бори с депресията. Освен това, аспержите са доста богати на триптофан, който е в основата на производството на серотонин - един от хормоните на щастието.
 Снимка 339076

Натурален шоколад

Не единствено е апетитен, само че и мигновено усъвършенства кръвообращението към мозъка, с което се покачва концентрацията, а настроението незабавно става по-приповдигнато. Освен че се усещаме заредени с сила, нашите когнитивни функционалности се усъвършенстват.

Тиквени семки

И те, като аспержите, са страховит натурален източник на триптофан. Освен че ни кара да се усещаме по-щастливи, той ни оказва помощ и да заспим и да си отпочинем по-добре. Затова потреблението им вечер е целесъобразна.
 Снимка 505011

Мед

Ползите от него са десетки, а в този момент към тях прибавяме и още една. Пчелният артикул съдържа съединенията кверцетин и кемпферол, които поддържат мозъка здрав, понижават възпаленията и защищават от меланхолия. Консумацията на мед не провокира и внезапни скокове в равнищата на кръвна захар.

Домати

Те са богати на ликопен - антиоксидант, който пази мозъка от възпаления и защищава от депресивни положения. Той се съдържа в ципата на доматите, по тази причина и е в по-голяма централизация в шепа чери домати, в сравнение с в един домат със общоприет размер.
 Снимка 505013

Пилешко

То е превъзходен източник на потребни хранителни субстанции като витамин B6, калий и цинк. Богато е и на протеин, а високопротеиновата диета усъвършенства самочувствието и понижава депресията, най-много при дамите, написа.

Цитруси

Според проучване на японски учени, ароматът на цитрусови плодове мигновено усъвършенства настроението. А когато не са миришем, а и консумираме лимоните и портокалите, получаваме и ударна доза витамин С, с която няма по какъв начин да не се почувстваме по-добре.
 Снимка 474747

Кефир

Съществува тясна връзка сред здравето на червата и метода, по-който се усещаме. Този ферментирал артикул е извънредно богат на потребни за чревната микрофлора бактерии, които имат и един бонус резултат - усъвършенстват настроението.
 Три бързи предписания с алено цвекло
Как да създадем аленото цвекло още по-вкусно

Бързи, вкусни и изпитани предписания

Червено цвекло

В този зарзават се съдържат високи дози бетаин - съединяване, което подкрепя производството на серотонин в мозъка и усъвършенства положителното въодушевление. Този резултат се подкрепя и от фолиевата киселина, която е значима в битката с депресивните и тревожни разтройства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР