Консумацията на лимони в последните две години изпреварва тази на

...
Консумацията на лимони в последните две години изпреварва тази на
Коментари Харесай

Консумираме повече лимони, отколкото краставици

Консумацията на лимони в последните две години изпреварва тази на обичайния за българския консуматор зарзават - краставицата. Това демонстрират данните от разбор на трендовете в потреблението на основни за българския пазар стокови групи, направен от Kaufland България.

Изследването регистрира още, че клиентите избират да избира плодовете и зеленчуците си от огромните вериги, спрямо откритите пазари, защото там контролът на произхода и качеството на продуктите е обезпечен. В Kaufland България плодовете и зеленчуците минават многостепенен надзор на качеството по цялата верига на доставките, в това число и над 400 лабораторни разбора годишно, изработвани в немска лаборатория, споделят от компанията.



Експертите от Kaufland изясняват годишния растеж от 15% при лимоните с променената периодичност на консумация, която поради Коронавирус пандемията от сезонна се трансформира в целогодишна. Безспорен любимец измежду зеленчуците за локалния пазар си остават доматите.

На трапезата на българина все по-често място намират и аспержите, брюкселското зеле и селърито, които също бележат растеж в продажбите с 27%.

Търсенето на по-качествени артикули се удостоверява и от нарастването с 20% на био плодове и зеленчуци. Расте ползата и към по-екзотични усети като манго и папая, чиято консумация се е покачила с 12%. Сред всички над 90 типа плодове, продавани в Kaufland обаче, бананите са целогодишен любимец на българския консуматор.

Kaufland България е неоспорим водач в продажбата на плодове и зеленчуци в България, като за миналата година размерът от продажбите надвишава 45 млн. кг. плодове и зеленчуци, споделят още от компанията и прибавят, че над 1 млн. клиенти седмично избират сред 210 свежи и качествени плодове и зеленчуци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР