Консумацията на хот-дог може да съкрати невероятните 36 минути от

...
Консумацията на хот-дог може да съкрати невероятните 36 минути от
Коментари Харесай

Един хот дог? Отнема ви 36 минути от живота!

Консумацията на хот-дог може да редуцира невероятните 36 минути от живота, демонстрира ново шокиращо изследване, оповестено в " Nature Food ".

Хотдогът е измежду най-вредните храни от 5 853 ястия в света, само че положителната вест е, че в случай че замените единствено 10% от месото, което консумирате всеки ден, това ще добави 48 минути и по някакъв метод ще балансирате минуса от 36, написа IFL Science.

Една краставица прибавя 10 минути

  Но по какъв начин учените пресмятат въздействието на храната в минути? Оливие Жолие и Катерина Стилиану употребяват нещо, наречено Нутрицииден здравен показател. Той е създаден от Виктор Фулгони, който управлява проучването " Глобален товар на заболяването " - информация за храненето и метода на живот на всяка страна по света през последните 30 години. Според него да вземем за пример една краставица прибавя 10 минути към живота ни.

Замърсяването и нашата околна среда въздействат върху храната

Жолие и Стиляну не се концентрират единствено върху храната, те се интересуват по какъв начин изменението на климата, замърсяването, качеството на водата и други фактори въздействат дружно с храната върху здравето ни. Това значи нови параметри и таблици. Резултатът е следният: храната е разграничена на три категории: " стоп ", " продължи с нараснало внимание " и " можеш да я ядеш ", като светофар в три цвята. Например " стоп " постоянно се среща в модифицираните меса, " продължи с нараснало внимание " в дъвките, а " можеш да го ядеш " в множеството плодове и зеленчуци.

 

Веганството никога не е най-хубавата алтернатива

Добрата вест от това проучване е, че то потвърждава, че рисковите диети и цялостното занемаряване на месо като вегетарианството и веганството не са най-хубавата алтернатива. Някои от веганските варианти действат добре в разбора, само че цифрите демонстрират, че не е нужно да се отказвате от месото, с цел да сте здрави. Напротив, те предлагат всеядно хранене, което включва храни от скотски генезис за повсеместен капацитет на тялото.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР