Консултациите с парламентарните групи са задължителна част от конституционната процедура

...
Консултациите с парламентарните групи са задължителна част от конституционната процедура
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Публично известно е, че с Радев не се разбираме за Украйна

" Консултациите с парламентарните групи са наложителна част от конституционната процедура преди връчването на първия мандат за образуване на държавно управление. Действително, в част от диалога в границите на консултациите с " Демократична България " протече по друг метод от нормалния, който сме привикнали да виждаме ", сподели зам.-председателят на парламентарната група на  " Демократична България " Надежда Йорданова пред Българска национална телевизия.

" Разликата в позициите на президента Радев и на " Демократична България " по отношение на войната в Украйна не е вест. Това е обществено известно, Демократична България обичайно, стабилно отстоява нуждата България да има безапелационна позиция. Да застане на страната на своите сътрудници от НАТО. И надлежно да направи всичко допустимо да поддържа Украйна в нейната обективна битка с експанзията на Путин. Нека да не драматизираме обществената обмяна на отзиви. Трябва да свикнем, че в обществения спор най-нормално нещо е страните с друго мнение да го споделят и да го отстояват ", съобщи Йорданова

" Мнозинството в Народното събрание, което поддържа решението за Украйна взехме решение да дадем явен политически знак. Нека да напомним нещо, което се случи в края на предходната седмица, една от стъпките в осъществяване на това решение на Народно събрание. България в петък се причисли към делото на Украйна против Русия пред Международния углавен съд. Акт, който се очакваше от септември, само че по една или друга причина Народно събрание беше колебливо``, сподели Йорданова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР