„Консултациите при президента бяха твърде странни, ако изобщо могат да

...
„Консултациите при президента бяха твърде странни, ако изобщо могат да
Коментари Харесай

Политолог за Радев и консултациите: Не може да обявиш сбор по армейски начин


„ Консултациите при президента бяха прекомерно странни, в случай че въобще могат да бъдат наречени по този начин “, разяснява в „ Тази заран “ политологът Огнян Минчев.

Той назова метода на Румен Радев да извика партиите на диалози още в понеделник сутринта „ армейски “.

„ Не е допустимо при толкоз къс интервал на предизвестие да се провеждат поредни и сполучливи съвещания. Самите партии имаха потребност да беседват между тях в съответната обстановка “, сподели Минчев.

Според него Радев е избързал доста, обявявайки края на тези съвещания.

„ Той разбра отхвърли на Българска социалистическа партия и Политическа партия да се явяват незабавно по негово приучване като някакъв вид практикуване на власт от тяхна страна и не закъсня и той самият да упражни власт във връзка с тях “, разяснява още политологът.

„ Когато каниш някого на среща, би трябвало да му дадеш опция да настройки графика си към опцията за сходна среща и да договориш времето за среща с него. Не може да обявиш общ брой по армейски метод два или четири часа, откакто си решил да събираш партиите “, съобщи Огнян Минчев.

По думите му удачната формула е партиите в Народното събрание да създадат доста добра оценка на обстановката и да се опитат да набъбнат разграничителните линии между тях.

„ Намираме се в една напълно нова обстановка с висока инфлация, с война и в тази обстановка е належащо да бъдат преструктурирани целите на основата на които обособените партии ще построяват своите съдружни съглашения “, на мнение е той.

Според него в сегашния парламент е рационално и допустимо да се сътвори коалиция, която да избегне следващите предварителни избори.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР