Консултациите на БСП за съставяне на правителство с третия проучвателен

...
Консултациите на БСП за съставяне на правителство с третия проучвателен
Коментари Харесай

БСП разговаря за кабинет с ИТН

Консултациите на Българска социалистическа партия за сформиране на държавно управление с третия изследователски мандат не престават през днешния ден със среща с парламентарната група на " ИТН ". Разговорът е плануван за 14 часа.

Вчера левицата организира половинчасови съвещания с най-голямата парламентарна група – тази на " Продължаваме промяната ".

Постигнато бе единодушие за приемане на програмата на досегашния кабинет.

Условието на Политическа партия за присъединяване в кабинет с мандата на Българска социалистическа партия е да предлагат за министър председател вицепремиерът Асен Василев, който съобщи след срещата:

" Това, което се разбрахме, е, че ще използваме към този момент направената стратегия за диалозите оттук насетне. Единственото изискване, което ние поставихме, е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно болшинство в Народното събрание, което да се потвърди като по време на договарянията се одобри Закона за КПКОНПИ и се избере господин Рашков (Бойко Рашков – б.р.) за началник на Комисията за противопоставяне на корупцията ".

От " ИТН " са склонни да трансформират законовите промени, съобщи ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански:

" Ние сме за Антикорупционния закон да се одобри, дано да забележим нормите какви ще бъдат, по какъв начин ще бъдат написани тъкмо и от там нататък към този момент ще реагираме по-нататък. Но съгласно мен по-важно е какъв закон ще приемем. Защото ние не вършим закона съгласно индивида, а вършим закона, с цел да може да бъде резистентен, да бъде постоянен във времето и не е належащо да променяме един закон постоянно ".

От Има Такъв Народ обаче държат на своя ултиматум - Кирил Петков и Асен Василев да не са част от предстоящ кабинет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР