Консултации с полицейски служители в РУ- Шумен са потърсили двама

...
Консултации с полицейски служители в РУ- Шумен са потърсили двама
Коментари Харесай

Внимание! Още една нова схема за измами!

Консултации с полицейски чиновници в РУ- Шумен са потърсили двама поданици от града след разгласи за продажби в интернет платформа. След издание на обявите посредством Вайбър с тях са се свързали непознати, които са показали интерес към продуктите, които продават.

В връзка са им съобщили, че имат интерес да купят предлаганите от тях артикули. Предлагат да си провеждат сами доставката и изясняват че заплащането ще стане посредством линк, който продавачът би трябвало да задейства, а парите ще бъдат получени на банковата карта. Комуникацията по никакъв метод не предполагала лъжлива скица досега, в който трябвало да бъде пратен линк и да се задейства, и " купувачите “ упорствали " договорката “ да става единствено и само посредством Вайбър.

Станало ясно, че " купувачите “ имитират акаунт в платформата за продажби  и опитът за машинация е доставка. Генерира се подправена връзка, така наречен линк, където продавачите са помолени да посочат данни на картата си и CVV / CVC кода под претекст, че ще платят за търгувания артикул. Платформата обаче въобще нямала система посредством която купувачите могат да заплащат артикул онлайн.

Призоваваме всички да бъдат извънредно деликатни, да не дават своите данни, да не дават номер на  картата си и да не следват линкове на връзки, които им се дават посредством разнообразни мобилни приложения, с цел да не станaат жертва  посредством фишинг офанзива, и нарушителите да получат вашите пароли, банкови данни или друга поверителна информация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР