Консултативен съвет по въпросите на младежта ще работи в община

...
Консултативен съвет по въпросите на младежта ще работи в община
Коментари Харесай

Учредиха Консултативен съвет по въпросите на младежта в Сливен

Консултативен съвет по въпросите на младежта ще работи в община Сливен. Той е групов, непрекъснато настоящ орган към кмета, съгласноЗакона за младежта. Учредителното съвещание са проведев зала „ Май “ с присъединяване на представители на разнообразни юношески организации, държавни ведомства, на общинската администрация, локалния парламент.

„ Много се надявам консултативният съвет да работи в действителност като катализатор за младежките политики в общината “, съобщи кметът Стефан Радев на съвещанието.
„ Надявам се представителите на младежките организации да ни оказват помощ да се чува доста повече гласът на младежите, да ни оказват помощ да слагаме въпроси, които са значими за тях. От друга страна, ние, като администрация, би трябвало да се вслушваме в концепциите, които ни дават младите, в проблемите, които ни слагат. Трябва да насърчаваме присъединяване в разнообразни форми на взаимоотношение с младежите и чакаме от вас, членовете на съвета, да сте доста дейни “, сподели още Радев.

Консултативният съвет по въпросите на младежта бе основан с решение на Общинския съвет от 18 май. Съставът му бе избран със заповед на Кмета на Общината. Дейността му ще бъде ръководена от ръководител - зам. кмета по филантропични действия Пепа Чиликова. Зам. ръководител и секретар са Мариана Добрева и Живка Дженкова - специалисти от дирекция „ Образование и просвета “.

Членове на новата конструкция са гимназисти и студенти – представители на Младежкия парламент, Ученическия съвет на държавните и общински учебни заведения, неправителствената организация „ Жажда за живот “, Младежкия червен кръст, Младежкия дом, както и представители на сливенския факултет към ТУ – София, Бюрото по труда, отдел „ Закрила на детето “, Обществения съвет по наркотични субстанции, Местната комисия за битка с противообществените прояви, общински гл. специалисти в региона на културата и спорта, двама общински съветници от непрекъснатата комисия децата, младежта и спорта и тази по обучение и просвета.

На учредителното съвещание бе признат устав за организацията и активността на съвета. Той ще изследва младежката проблематика и ще работи с организации и с младежи на възраст от 15 до 29 години, ще изготвя оферти и мнения по планове за нормативни актове и стратегии на Общината, ще прави оферти пред Кмета, свързани с младежките политики, ще взе участие в разискването на въпроси, свързани с финансирането на начинания и други

Съветът ще заседава три пъти в годината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР