Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма

...
Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма
Коментари Харесай

Йорданов: Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза

Конституцията би трябвало да е написана по този начин, че никой да няма опция да вкара страната в рецесия. В миналата подобен проблем нямаше. Това разяснява в ефира на „ Твоят ден " по NOVA NEWS Тошко Йорданов, народен представител от " ИТН " и ръководител на парламентарната група на партията. По думите му, поради недомислица и боязън в ПП-ДБ, актуалната Конституция е реалност.

Според него по проблема с последните промени е сезиран съдът, който би трябвало да се събере и да каже дали поправките не са противоконституционни. „ Ако съдът се произнесе, че няма проблем, ние бихме потърсили ново конституционно болшинство, което да оправи най-големите нелепости във към този момент поправената Конституция. Христо Иванов, като министър при Бойко Борисов, направи някаква правосъдна промяна, която идващите години пробва да поправи. В този парламент направи нова промяна, която още веднъж не работи. Направиха промени в Конституцията, които сигурно ще имат потребност от спомагателни промени ", разяснява още Йорданов.

По думите му юристите от ГЕРБ в персонални диалози са споделяли, че това, което гласоподават, е нездравословно, само че го вършат, тъй като са в „ сглобка ". „ Ако в идващия парламент има разсъдък и няма „ сглобки ", мисля, че елементарно биха се намерили хора за конституционни промени ", добави Йорданов.

Според него има задоволително време да се провеждат избори 2 в 1. „ При подобен избор е разумно изборната интензивност да е по-висока, по тази причина той би бил по-добър за страната ", сподели още Йорданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР