Конституцията на САЩ не споменава християнството или каквато и да

...
Конституцията на САЩ не споменава християнството или каквато и да
Коментари Харесай

Идеята за християнска нация подхранва консервативните каузи в САЩ, но историците казват, че тя тълкува погрешно намеренията на основателите

Конституцията на Съединени американски щати не загатва християнството или каквато и да е съответна вяра. Декларацията за самостоятелност прогласява, че правата на хората идват от „ Създател “ и „ Бог на природата “ — само че не прецизира кой е той.

И въпреки всичко огромен брой американци имат вяра, че създателите са възнамерявали Съединени американски щати да бъдат християнска нация и мнозина считат, че би трябвало да бъде такава.

Такива възгледи са изключително мощни измежду републиканците и тяхната бяла евангелска база. Вече сходни възгледи се показват от поддръжници на Доналд Тръмп на фона на опита му да си върне президентския пост.

Идеята за християнска Америка значи разнообразни неща за другите хора. Социологите откриха необятен кръг от американци, които поддържат общи настроения за Бог и страната.

Но в границите на това има по-малка, хардкор група, която също слага отметки в други квадратчета в анкети - като да вземем за пример, че конституцията на Съединени американски щати е въодушевена от Бог и че федералното държавно управление би трябвало да разгласи Съединени американски щати за християн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР