Конституционният съдия и бивш премиер (1991-1992 г) Филип Димитров е

...
Конституционният съдия и бивш премиер (1991-1992 г) Филип Димитров е
Коментари Харесай

Филип Димитров стана зам.-председател на Венецианската комисия

Конституционният арбитър и някогашен министър председател (1991-1992 г) Филип Димитров е определен за заместител -председател на Комисията за народна власт посредством право към Съвета на Европа, известна като Венецианската комисия, съобщи Lex.bg.

На 6 и 7 декември са се провели избори на управление на структурата, като за ръководител е избран отново италианецът Джани Букикио. Филип Димитров е представител на България в комисията от началото на 2017 година, когато зае мястото на проф. Евгени Танчев.

Ролята на комисията е да дава правни препоръки на държавите-членки и да им оказва помощ да приведат своите правни и институционални структури в сходство с европейските стандарти. В това си качество, неотдавна Венецианската комисия предложи да се промени в законодателството по този начин, че да се обезпечи опция за дейно и без значение следствие против основния прокурор, при положение, че той извърши закононарушение.

В събота Министерският съвет одобри на изключително съвещания промени в Наказателно процесуалният кодекс, за които се твърди, че подсигуряват това. Те плануват шефът на отдел " Инспекторат " към Върховната касационна прокуратура да проверява основния прокурор и заместниците му. Проектът за промени в Наказателно-процесуален кодекс към този момент е импортиран в Народното събрание, макар че от препоръчаните текстове се вижда, че на процедура ръководещите не оферират работещо решение и са прочели рекомендациите изборно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР