Конституционният съд в Албания вече официално функционира от днес, след

...
Конституционният съд в Албания вече официално функционира от днес, след
Коментари Харесай

Албания официално с функциониращ Конституционен съд

Конституционният съд в Албания към този момент публично действа от през днешния ден, откакто президентът подписа декрет Перпарим Кало да бъде шестият член на съда, което прави тази най-висша правосъдна инстанция функционираща.
Сутринта Съветът по правосъдните назначения показа предложение на Мета с две имена на съдии, след което той избра Кало и подписа декрет, оповестява " Ора Нюз ", представен от БГНЕС.
 Албанският вътрешен министър подаде оставка Албанският вътрешен министър подаде оставка
Докато течеше митингът пред постройката на Министерство на вътрешните работи в Тирана, министър председателят на Албания Еди Рама направи видеообръщение, в което помоли за извинени...
Конституционният съд на Албания три години. Един от съдиите пое друга служба, до момента в който седем, в това число президентът, не минаха инспекцията, т.е. не можаха да обяснят произхода на собствеността си. В съда имаше единствено един арбитър, чийто мандат от дълго време бе изминал.
Съдът се състои от девет членове, трима от които се назначават от президента, а други трима членове се избират от Народното събрание и Върховния съд на Албания. Съдиите от Конституционния съд имат деветгодишен мандат без право да бъдат преизбирани.
Посланикът на Съединени американски щати в Тирана Юри Ким и посланикът на Европейски Съюз Луиджи Сореца неведнъж подчертаха фокуса си върху правосъдната промяна в Албания, в това число нуждата Конституционният съд да проработи до края на годината. Посолството на Съединени американски щати неотдавна приветства избора на петия парламентарен арбитър от Народното събрание в известие за пресата, в което се показва, че функционалността изисква шест от девет съдии, колкото най-висшата правосъдна инстанция. В изказване се прибавя, че то мощно желанието на албанския народ за транспарантна, обективна и изцяло функционираща правосъдна система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР