Конституционният съд отхвърли като неоснователно искането на народни представители от

...
Конституционният съд отхвърли като неоснователно искането на народни представители от
Коментари Харесай

Конституционният съд отхвърли жалбата на БСП за Бюджет 2018

Конституционният съд отхвърли като безпричинно настояването на народни представители от Българска социалистическа партия за оповестяване на противоконституционна на разпоредба от държавния бюджет за 2018 година, излиза наяве от известие на уеб страницата на Конституционен съд.

В него написа, че Конституционният съд е отхвърлил като безпричинно настояването на 66 народни представители за оповестяване на наредбата на член 6, алинея 1, Раздел II, т.1.2. " Субсидии и други настоящи прехвърляния " от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година за противоконституционна.

Решението е признато единомислещо с 11 гласа.

На 21 декември 2017 година Българска социалистическа партия даде процедурата по приемане на Бюджет 2018 на Конституционния съд, напомня БГНЕС.

Според Българска социалистическа партия е нарушен член 88 от Конституцията, където е казано по какъв начин се приема един закон – това става на две четения.

„ Ние нападаме държавния бюджет на България по отношение на процедурата на приемане на член 6 от него. Искаме да бъде оповестена за противоконституционна процедурата по приемане на този бюджет. Искам да припомня, че това беше една огромна борба в Народното събрание. Очакваме Конституционният съд да се произнесе позитивно, тъй като ръководещите обезсмислиха дебата и процедурата по приемане на бюджета, с аргумента, че видите ли нито едно предложение на опозицията не може да се гледа, тъй като нарушавало финансовата рамка, заложена от Министерски съвет авансово. България е парламентарна република, държавният бюджет се приема по предложение на Правителството, само че от Българския парламент. Ние желаеме да осмислим и осъществим със наличие тази процедура по разискване и приемане на бюджета “, уточни тогава депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР